Bir televizyon programına konuk olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun iddialarını yanıtladı. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde verdiği sözleri unutmadığını söyleyen Başkan Tugay, önümüzdeki aylarda açıklayacağı stratejik planla bunu ortaya koyacaklarını söyledi. Başkan Tugay, Karşıyaka Belediyesi’nde liyakatsiz görevlendirmelerin yapılması, Kent A.Ş’den maaş alması, Karşıyaka Spor Kulübü’ne müdahale etmesi ve belediyenin borçlarını gizlemesi gibi iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunu ve iddiaların içinin boş olduğunu dile getirdi.

CEMİL TUGAY: SÖZLERİMİ UNUTMADIM

Karşıyaka’da ilk 100 gün için hedeflediği işlerin % 90 oranında yapıldığını söyleyen Başkan Cemil Tugay, kendisi için ilk 90 günün önemli olduğunu, Karşıyaka Belediyesi’ne tam anlamı ile hâkim olmak, mali konularda disiplin sağlamak ve liyakatli bir ekip kurmak hedeflerinin gerçekleştiğini ifade etti. Yaşamı boyunca en yoğun çalışma sürecinin içinde olduğunu, buna rağmen pişmanlığı olmadığını ve şikâyet etmediğini söyleyen Başkan Tugay, aynı ölçüde çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı’nın iddiaları hakkında konuşan Başkan Tugay, verdiği sözlerin hiçbirini unutmadığını, kısa vadede tüm sözlerin tutulmasının zor olduğunu kaydetti. Kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen ve açıklayacakları stratejik planla vaatlerinin bir plana dâhil olacağını kaydeden Başkan Tugay, tüm sözlerini yerine getireceğini, ‘Deniz Taksi’ projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapacaklarını ve Karşıyaka Belediyesi’ne 1 tane bile liyakatsiz atama yapmadığını ifade etti. Karşıyaka Belediyesi’nin borçlarının açıklanmadığı iddiasını da yanıtlayan Başkan Tugay, belediyede mali yapının düzene girdiğini, hacizlerin kaldırıldığını, gizledikleri bir durumun olmadığı söyledi. Kent A.Ş. ve Personel A.Ş.’nin borçlarının açıklanmama sebebini, mali tablonun net olmaması olarak açıklayan Başkan Tugay, çalışanların paralarının 2,5 yıldır geç ödendiğini, son 2 ayda ise vaktinde yatırıldığını söyledi.

KSK’YA YARDIM SÖZ KONUSU DEĞİL

Karşıyaka Sosyal Tesisi’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiklerini ancak ödeme almadıklarını, yapılan devirle ilgili eleştirilerin haksız olduğunu söyleyen Başkan Tugay, işlevini yitirmiş söz konusu bina için en doğru kararın verildiğini, binanın yine vatandaşların hizmetinde olacağını söyledi. Bir diğer iddia konusu olan Kent A.Ş.’den para almadığını, işleyişe hâkim olmak için görev aldığını söyleyen Başkan Tugay, Karşıyaka Belediyespor’un da Başkanı olduğunu, oradan da para almadığını dile getirdi. Karşıyaka Spor Kulübü’nün kararlarına müdahale ettiği, vaat ettiği desteği vermediği ve KSK’ye rakip olacak basketbol takımı kurduğu yönündeki iddiaları da yanıtlayan Başkan Tugay, basketbol takımını kurmaktan vazgeçtiklerini, kulüp yetkilileri ile görüştükleri bir konunun AK Parti’ye servis edilmesinden dolayı üzüldüklerini söyledi. KSK’nın masraflarını üstlenecekleri yönünde bir açıklama yapmadığını, belediyenin böyle bir yardım yapmasının da söz konusu olamayacağını söyleyen Başkan Tugay, altyapı desteği verebileceklerini, tesisleşme yönünde girişimlerde bulunabileceklerini, bunun dışında söylenenlerin yanlış iddialar olduğunu dile getirdi.