İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Örnekköy’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk etaptaki binaların projesi tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 100 uzlaşı sloganıyla yönettiği kentsel dönüşümde güzel haberler gelmeye devam ediyor.

ÖRNEKKÖY İÇİN KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 170 konut ve 20 işyeri için kura çekimi yapıldı. Nazım Hikmet Bulvarı ve Baş Pehlivan Karali Caddesi’ne cepheli, 8 ve 11 kat olarak inşa edilecek 2 bloktaki 170 daire ve 20 işyeri için yapılan kura çekimi İzmir 3. Noterliği huzurunda yapıldı. 52 hak sahibine dağıtılacak daireler belirlendi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve vatandaşlar katıldı. Örnekköylü vatandaşların heyecanına ortak olduklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, dönüşüm projelerinin yapımını hızlandırmak adına Dünya Bankası ile başlatılan çalışmaların salgın sürecinin ardından da devam edeceğini, verdikleri sözleri yerine getireceklerini dile getirdi.

TEMMUZ AYINDA TESLİM EDİLECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak tanımladığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, İzmirlilerle uzlaşı sağlayıp görüşleri de karar süreçlerine dahil ettiklerini, mevcut yaşamın devamlılığını esas alarak dönüşüme giriştiklerini dile getirdi. İzmir’de 7 ayrı bölgede toplam 308 hektar büyüklüğündeki bir alanda yerinde dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Soyer, Uzundere’de 341 bağımsız birimin yapımının tamamlandığını ve hak sahiplerine kat mülkiyet tapularının verildiğini söyledi. Örnekköy için kura çekiminin yapıldığını söyleyen Başkan Soyer, 130 konut ve 13 işyerinin kat mülkiyet tapularının tescilini takiben Temmuz ayında hak sahiplerine teslim edeceklerini kaydetti.