İzmir Karşıyaka Belediyesi Edebiyat Ödülleri her yıl düzenleniyor. Bu yıl “2019 Şükran Kurdakul Şiir Ödülü” adıyla düzenlenen yarışmanın kazananı belirlendi. “Külden Büyüttüm Narı” adlı dosyası ile yarışmaya katılan Şair ve Yazar Özgen Seçkin şiir ödülünü 16 Eylül’de düzenlenecek törende alacak. “Bir kül yığınıdır içten değilse söz” dizesiyle şiir severlerin yakından tanıdığı Özgen Seçkin, şiirin karasularından çıkmayan ve hayatta olan önemli şairlerimizden.

ŞÜKRAN KURDAKUL’A İTHAF EDİLDİ

Karşıyaka Edebiyat Ödülleri bu yıl şiir dalında tertip edildi. Karşıyaka’da yaşamış ünlü şair ve yazar Şükran Kurdakul’a ithaf edilen şiir yarışmasına Türkiye’nin her noktasından şairler özgün şiir dosyaları ile katıldı. Ahmet Özer, Eray Canberk ve Halim Yazıcı gibi önemli edebiyatçıların jüride yer aldığı yarışmada, tüm eserler büyük bir titizlikle değerlendirildi ve en çok oyu alan dosya olan “Külden Büyüttüm Narı” dosyası birinci oldu. Şair Özgen Seçkin 5 bin liralık ödülün de sahibi oldu.

KODA, MÜZİK DİNLETİSİ SUNACAK

Şükran Kurdakul Şiir Ödülü Töreni 16 Eylül Pazartesi yapılacak. Saat 19.30’da Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde başlayacak programda, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) tören öncesi müzik dinletisi yapacak ve konuklarını şiirin atmosferine çağıracak. Özgen Seçkin’in birinci seçilen “Külden Büyüttüm Narı” adlı eseri ödül töreni öncesinde kitap haline getirilerek törende dinleyicilere dağıtılacak. Yarışmaya yoğun bir ilginin olduğunu kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, titiz değerlendirmelerde bulunan Seçici Kurula ve yarışmaya başvuru yapan tüm edebiyat ilgililerine teşekkür etti. Özgen Seçkin’i kutlayan Başkan Tugay, tüm şiir severleri ödül törenine beklediklerini kaydetti.