İzmir’in Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde bugün yolcu taşımaya başlayacak ESHOT hatları için duyuru yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 330 numaralı ESHOT otobüsünün, Bostanlı İskele ile Evka 3 Metro İstasyonu Aktarma Merkezi arasında çalışacağı bildirildi. 816 numaralı ESHOT otobüsünün ise Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ile Çiğli Aktarma Merkezi arasında çalışacağı kaydedildi.

KARŞIYAKA VE ÇİĞLİ’YE ESHOT HATLARI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de toplu ulaşımın yaygınlaşması ve seyahat konforunun artması için yeni hatlar devreye aldı. İzmirlilerden gelen isteklere göre kurulan hatlar, Karşıyaka ve Çiğli’de çalışacak. 21 Ekim Pazartesi gününden itibaren çalışacak 330 numaralı ESHOT hattı, Bostanlı İskele ile Evka 3 Metro İstasyonu Aktarma Merkezi arasında çalışacak. Bir diğer hat olan 816 numaralı ESHOT hattı ise Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ile Çiğli Aktarma Merkezi arasında çalışacak. Yeni hatlarla ilgili konuşan ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, mevcut hatlarda geliştirme yaptıklarını, bunun yanı sıra ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni hatlar da açtıklarını söyledi. Karşıyaka sahil güzergâhından Bornova’ya otobüsle ulaşım sağlanması yönünde taleplerin geldiğini söyleyen Erhan Bey, hastanelerin yoğun olduğu Ataşehir Mahallesi için de ring hattı istendiğini, yeni hatlarla bu taleplerin karşılandığını kaydetti.

330 VE 816 NUMARALI ESHOT HATLARI

330 numaralı ESHOT hattında 8 araç olacak ve 12 dakika aralıklarla çalışacaklar. Otobüsler, Bostanlı İskele, Karşıyaka sahil, Altınyol, Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı, Manavkuyu, Bornova Merkez güzergahından Evka 3 Metro durağına ulaşacak. 816 numaralı ESHOT hattında 2 araç olacak. Otobüsler, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ile Çiğli Aktarma Merkezi arasında 15 dakika arayla ring yapacak. Otobüsler, Şehit Ali Karaoğlan Lisesi, İzmir Kent Hastanesi, Ekol Hastanesi, Ataşehir Mahallesi ve Çiğli Aktarma Merkezi güzergâhını kullanacak.