Annesi ve babası işitme engelli olan Deren Elmalı Kaya, işaret dilini küçük yaşlarda öğrenerek ailesine ve çevresine yardımcı olmaya başladı. Daha çok insana yardımcı olmak amacıyla işaret dili tercümanı olan ve bir süredir Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan Kaya, engelli bireylerin belediyeden daha hızlı hizmet alabilmesi için çalışıyor.

ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÇÖZÜM

İşaret dili tercümanı Deren Elmalı Kaya ile Karşıyaka’da engelli bireylerin daha hızlı hizmet alması için halkla ilişkiler biriminde çalışma başlatan Karşıyaka Belediyesi, iletişimin sağlanması ile önemli bir hizmeti daha yerine getirmiş oldu. Engelli bireylerin problemlerinin ve ihtiyaçlarının anlaşılması için tercüman olan Kaya, engelli bireylerin taleplerini belediyenin ilgili birimine aktararak çözülmesini sağlıyor. Kaya, çözümün ardından engelli birey ile iletişim kurarak bilgilendirme yapıyor. İçten ve samimi bir şekilde, güler yüzlü bir hizmet aşkıyla engelli bireylerle iletişim kuran Kaya, Karşıyaka’da yardım meleği olarak tanınıyor. Ailesinin işitme engelli olmasından dolayı işaret dilini küçük yaşlarda öğrendiğini, sonrasında sadece anne ve babasına değil, tüm engellilere yardımcı olmaya başladığını kaydeden Kaya, ebeveynlerinin işitme engelli olduğunu, kendisinin bir engelinin bulunmadığını, işaret dilini öğrenerek ailesinin ve engelli bireylerin tercümanı olduğunu söyledi.

BAŞKAN CEMİL TUGAY’A TEŞEKKÜR

Sessiz bir dünyada büyüdüğünü söyleyen Deren Elmalı Kaya, konuşamayan ve işitemeyen bireylerin problemlerini iyi bildiğini, işaret dili ile yardımcı olmak için çalıştığını dile getirdi. Karşıyaka Belediyesi’nden önce uzun süre işaret dili tercümanlığı yaptığını kaydeden Kaya, sporcuların tercümanlığını yaptığını, bir süredir de Karşıyaka Belediyesi’nde çalıştığını ve bundan mutluluk duyduğunu kaydetti. Karşıyaka’da engelli bireylere bu hizmetin verilmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Kaya, bu projeyi hayata geçiren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a da duyarlı yaklaşımı için engelli bireyler adına teşekkür ettiğini dile getirdi.