İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan vatandaşların Karşıyaka Belediyesi’ne daha hızlı bir şekilde ulaşması için yeni projeler geliştiren Karşıyaka Belediyesi, kurduğu whatsapp hattıyla önemli bir teknolojik iletişim kanalının daha kullanılmasını sağlıyor. Belediyeye şikâyetlerini ve isteklerini whatsapp üzerinden ileten Karşıyakalılar, belediyenin bu teknoloji ve dijital hizmetinden oldukça memnun görünüyor.

SORUN HIZLI TESPİT EDİLİYOR

Karşıyaka Belediyesi, haftanın 7 günü hizmet veren iletişim kanallarına bir yenisini daha ekledi. Karşıyaka’da oluşabilecek sorunların hızlı bir şekilde çözüme ulaşması için harekete geçen belediye yetkilileri, whatsapp hattını kurarak hizmete aldı. 0530 125 13 55 numarasından hizmet veren whatsapp hattına öneri ve şikâyetlerini yazan Karşıyakalı vatandaşlar, Karşıyaka Belediyesi’ne yazmak istedikleri tüm konular için whatsapp hattını kullanıyor. Aynı zamanda fotoğraf, konum bilgisi gibi önemli destek notları da belediyeye iletiliyor ve yetkililer sorunu bu sayede daha hızlı tespit edebiliyor.

VATANDAŞA BİLGİ VERİLİYOR

Karşıyaka Belediyesi tarafından görevlendirilen personel, whatsapp hattından yazılan tüm mesajları değerlendirmeye alıyor. Bahse konu mesajın hangi birimle alakalı olduğunu belirleyen personel, mesajı ilgili müdürlüğe ileterek çözümün hızlı olmasını sağlıyor. Belediyenin ilgili birimi mesajın gereğini yerine getiriyor ve belediye personeli mesajı yazan vatandaşa dönüş yaparak, sonuç hakkında bilgilendirme yapıyor. Karşıyaka halkının belediye birimlerine gelmesine ihtiyaç kalmadan, hızlı ve etkin şekilde çözüm üreten Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, whatsapp hattıyla işlerin daha da hızlandığını dile getiriyor. Karşıyaka Belediyesi’nin teknolojiyi etkin biçimde kullandığını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halktan gelen mesajlara büyük önem verdiklerini, belediyecilik hizmetlerini en doğru biçimde uygulamak istediklerini söyledi.