İzmir’in Karşıyaka ilçesinde temiz çevre mesaisi vardı. Karşıyaka’da çevre duyarlılığı oluşturmak için harekete geçen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, birlikte sahile inerek, çekirdek kabuklarının yere atılmaması için vatandaşlara kese kağıdı dağıttı.

KARŞIYAKA’DA ÇEVRE ETKİNLİĞİ

Karşıyaka Bostanlı sahiline inen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, akşam saatlerinde Balıkçı Barınağı’ndan başlayarak ilçede temiz bir çevre duyarlılığı için harekete geçti. Her 2 belediyeden yetkililerin katıldığı farkındalık etkinliğinde, sahil boyunca oturan vatandaşlara, çevreyi kirletmemeleri için daha duyarlı olmaları için çağrı yapıldı. Çevre kirliliğine dikkat çeken yetkililer, sahilde kuruyemiş ve çekirdek yenilip bunların kabuklarının yerlere atılmaması için vatandaşlara kese kağıtları dağıttı.

ALAYBEY SAHİLİ İLE DEVAM EDECEK

Karşıyaka’da yapılan çevre etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çevrenin korunmasının önemine dikkat çekerek, her vatandaşın bu konuda sorumluluk sahibi olması gerektiğini ifade etti. Çevreye duyarlı bir toplum hayaliyle ve vatandaşlara bu bilincin aşılanması için etkinliğin hayata geçtiğini kaydeden Başkan Tugay, etkinliğin devam edeceğini ve önümüzdeki hafta Alaybey sahilinde aynı şekilde bilinç oluşturulması için sahile ineceklerini dile getirdi. Çevre duyarlılığı kampanyasının kapsamı hakkında da konuşan Başkan Tugay, bu duyarlılığın arttırılması için sosyal medyanın da bu kullanıldığını ve Karşıyaka sahili ile çevrenin kirletilmemesi için çağrıların yapıldığını ifade etti. Önümüzdeki süreçte sadece kese kağıdı dağıtmayacaklarını, aynı zamanda çevre kirliliği kapsamında cezalar da keseceklerini kaydeden Başkan Tugay’a bu çalışma için teşekkür eden Karşıyakalılar, etkinliğe destek sözü verdi.