İzmir’in Karşıyaka ilçesinde hummalı bir park çalışması başladı. İlçede bulunan tüm parkları elden geçirmek için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, parkların temizlik ve bakım çalışmalarının yanı sıra yeni parkların açılması, mevcut parklardaki oyun gruplarının yenilenmesi ve ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları için düğmeye bastı.

PARKLARDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Karşıyaka parklarının vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet vermesi, sağlıklı ve işlevsel olması için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, Ağustos ayı itibari ile tüm parklarda dönüşümü başlattı. Yerel seçimlerin ardından göreve gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’daki tüm parkların yenilenmesi için talimat vermiş ve Nisan ayında başlayan çalışmalarla 20 parkın bakım ve temizlikleri yapılmıştı. Bu kapsamda ilçede parkların yetersizliğini gören yetkililer, yeni parklar oluşturulması için harekete geçmiş ve ayrıca eksikleri bulunan parklarda tamamlama çalışmalarına başlamıştı. İlçedeki parklarda çalışmalara devam eden Belediye ekipleri, Şemikler’de yeni açılan parkta yeşil alan düzenlemesine başladı. Parkın inşaatının tamamlanması için çalışmalarını sürdüren ekipler, yağmur sularının kanala akması için yaptıkları düzenlemeyi de tamamladı. Belediye ekipleri ayrıca önümüzdeki aylarda park içine bitkiler de ekecek ve yeşillendirme çalışmalarına devam edecek.

YEŞİL BİR KARŞIYAKA İÇİN

Karşıyaka Latife Hanım Mahallesi’nde bulunan ve Meyve Bahçesi adıyla bilinen parkta da revizyon çalışmaları sürüyor ve Ağustos ayı sonunda tamamlanması öngörülüyor. Park için tüm ayrıntıları düşünen ekipler, parkın içerisinde çay evi açacaklar ve mini bir golf sahası ile seyir terası da parkta yer alacak. Meyve Bahçesi’ne ayrıca bitkiler ekilerek yeşil örtü güçlendirilecek, aydınlatma direkleri yenilenecek ve parkın buluşma merkezine dönüşmesi sağlanacak. Karşıyaka Belediyesi’nin yeşile dair çalışmaları bununla sınırlı değil. Önümüzdeki aylarda ilçe genelinde ağaçlandırma çalışması başlatacak olan yetkililer, parklara yeni bitkilerin ve ağaçların ekim işlemlerini de yapacak. Karşıyaka’nın farklı sokaklarına yeni fidanlar dikilirken, bitkilerle de yeşil örtü güçlenecek.