İzmir Konak’ta bulunan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda, İzmirlilerin daha rahat gezebilmesi için düzenleme yapılmış, motorlu araçların giriş saatleri kısıtlanmıştı. Yaz döneminin gelmesi ile düzenlemenin süresi uzatıldı ve Temmuz ayı itibari ile motorlu araçların giriş yasağı 19.30 olarak belirlendi.

TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI’NDA YAZ UYGULAMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in cazibe merkezi Konak Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda 2018 yılında başlayan motorlu taşıt girişi engeli uygulamasına devam ediyor. İzmir’de yayalaştırma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin Kemeraltı Çarşısı’nda daha rahat gezmesi, egzoz dumanından uzak bir ortamda alışveriş yapabilmesi için yapılan düzenlemenin süresini uzattı.

MOTORLU ARAÇLAR 19.30’A KADAR GİREMEYECEK

Büyükşehir’in yaptığı düzenleme göre 10.30-17.30 saatleri arasında Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na motorlu araçlar giremiyordu. Bu uygulama ile hem hava kirliliği bölgede azaltılmış oluyordu, hem de İzmirliler ve şehir dışından gelenler Kemeraltı’nda daha rahat gezebiliyor ve alışveriş yapabiliyordu. Kemeraltı esnafını da sevindiren bu uygulamanın süresi yaz dönemi ile birlikte daha da uzatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karara göre, Temmuz ayında yeni süre uygulaması başlayacak ve bu uygulamaya göre 19.30’a kadar motorlu araçlar Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na giremeyecek. Konak Tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde yer alan bariyerler İzmir Ulaşım Merkezi’nin (İZUM) kontrolünde olacak.