İzmir Konak Belediyesi tarafından açılan hobi ve meslek edindirme ile kültür sanat kurslarına ilgi büyük. Kurs kayıtlarının başlaması ile halk oyunları kurslarına ilk haftada 900 kişi kayıt için başvurdu. Kayıtlar 1 ay daha devam edecek.

KONAK HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ

Halk oyunları kurs kayıtları Konak Belediyesi’nin Hatay, Zeytinlik, Levent, Mehtap semt merkezleri ve Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ile Meliha ve Doğan Akad İlkokulunda yapılıyor. Konak Belediyesi’nin halk oyunları kurslarında çocuk, genç ve master olmak üzere 3 farklı grup var. Kursların 7 ay sürmesi planlanırken, hafta içi ve cumartesi günleri yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Farklı yörelerin halk oyunları kursiyerlere öğretilecek ve dönemin sonunda Konak Belediyesi Halk Oyunları Şenliği düzenlenecek.

KONAK HALKOYUNLARI TOPLULUĞU

Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve yurt dışında festivallere katılıyor. Yarışmalarda da yer alan halk oyunları topluluğu İzmir’i ve Konak Belediyesi’ni başarıyla temsil ediyor. Birçok ülkedeki festival ve yarışmalara davet edilen halkoyunları topluluğunun başarısı, kurs kayıtlarına gösterilen yoğun ilgiyle de ortaya çıkıyor.