İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’deki esnaf örgütü temsilcileriyle görüştü. Konak Pier ile Kadifekale arasında kalan bölgede yapılacak düzenlemeleri anlatan Başkan Soyer, İzmir’i ayağa kaldıracaklarını kaydetti.

ZEKERİYA MUTLU’DAN TUNÇ SOYER’E TEŞEKKÜR

Başkan Tunç Soyer’in esnaf temsilcileri ile ikinci toplantısı yapıldı. Toplantıya İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, birlik yöneticileri, İzmir’deki oda başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri katıldı. İzmir esnafının sorunlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Zekeriya Mutlu, bir önceki toplantıda görüşülen ve çözülen konulardan dolayı Başkan Soyer’e teşekkür etti.

TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI’NA ÖZEL PROJE

Başkan Tunç Soyer, İzmir’de hayata geçecek projeler ile İzmir esnafının kalkınacağını kaydetti. İzmir’de çok önemli bir projeyi gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Soyer, projenin detaylarını paylaştı. Başkan Soyer’in paylaştığı detaylara göre, Kemeraltı sokakları sağlıklaştırılacak, üst örtü ve aydınlatma ile 7 gün 24 saat yaşayan bir Kemeraltı oluşturulacak.

İZMİR’E YENİ GEZİ ROTASI GELİYOR

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın dünyanın en büyük ve en eski açıkhava alışveriş merkezi ve tek başına bir dünya markası olduğunu kaydeden Başkan Soyer, İzmir’e önemli bir gezi rotası kazandıracaklarını, rotanın Konak Pier, İzmir Saat Kulesi, Kemeraltı, sinagogların restore edildiği Havra Sokağı, Agora Antik Kenti, İkiçeşmelik ve Kadifekale’ye uzandığını söyledi.

İKİÇEŞMELİK YENİ ALSANCAK OLACAK

Başkan Tunç Soyer, Agora Antik Kenti’nde kazıların tamamlanacağını, İkiçeşmelik’teki bütün dükkânların kaldırılacağını ve bunların yerine sinema, tiyatro ve kafeteryaların yapılacağını kaydetti. Efes ile aynı kapasitede 20 bin kişilik amfi tiyatronun Kadifekale’de olduğunu söyleyen Başkan Soyer, kazı başkanıyla görüşerek, amfi tiyatronun 2023 yılına kadar, 10 ayrı ekibin görev alacağı bir çalışmayla gün yüzüne çıkarılacağını kaydetti. İzmir’in bir Efes daha kazanacağını, Kadifekale’den Konak Pier’e uzanan güzergâhın İzmir’in kaldıracağı olacağını söyleyen Başkan Soyer, bu hikayeyi büyüterek bütün insanlığa sunacaklarını ve İzmir’i bu şekilde ayağa kaldıracaklarını dile getirdi.

İZMİR KRUVAZİYER TURİZMİ KONUŞULDU

Toplantının diğer gündem konuları ise İzmir Kruvaziyer turizmi hakkındaki gelişmeler, İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü ile ilgili planlanan çalışmalar ve Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği konferansı daveti oldu. Başkan Soyer, İzmir’de 2021 yılında yapılacak Terra Madre Fuarı’nın planlamasını esnaf temsilcileri ile görüştü.