Konak Belediyesi her yıl Konaklı kadınlar için kurslar düzenliyor. 2019 yılı kurslarına katılan Konaklı Kadınlar Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda, Abacıoğlu Han’da yılsonu sergisi düzenledi.

KONAKLI KADINLARIN SERGİSİ TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI’NDA YAPILDI

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Konak Belediyesi semt merkezlerinde her yıl, Konaklı kadınlar için kurslar düzenleniyor. Kurs dönemi boyunca aldıkları eğitimleri sanata dönüştüren kadınlar, kurs sonunda sergi düzenleyerek hünerlerini sergiliyor. Konak Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Abacıoğlu Hanı’nda Konaklı kadınların yılsonu sergisi düzenlendi. Sergiye Konak İlçe Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, kursiyerler, eğitmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

SERGİ, KONAK ABACIOĞLU HAN’DA MİNİ DEFİLE İLE BAŞLADI

Konak Belediyesi’nin restore ettiği Abacıoğlu Han’da yapılan sergi öncesinde, kursiyerlerin dönem boyunca diktikleri kıyafetlerin sergilendiği mini bir defile de yapıldı. Diktikleri kıyafetlerin mankenliğini de üstlenen kursiyerler davetlilerden tam not aldı.

KONAKLI KADINLARIN SERGİSİ 20 HAZİRAN’A KADAR AÇIK

Sergi açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Konaklı kadınların kurs dönemi boyunca yaptıkları takı, cam boncuk, el işi, örgü, ahşap boyama, yağlı boya, seramik, ev tekstil ürünleri, ebru ve diğer el emeği ürünler davetlilerin ilgisine sunuldu. Serginin 20 Haziran’a kadar gezilebileceği bilgisi paylaşıldı.

3 BİN 700 KİŞİ EĞİTİM ALDI, YENİ DÖNEM KAYITLARI EYLÜL’DE

Konak Belediyesi yetkilileri, belediyeye bağlı 13 semt merkezinde ve Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlerin 3 bin 700 kişi olduğunu belirtti. Yetkililer, yeni dönem kayıtlarının Eylül ayında olacağının bilgisini paylaştı.