Ünlü gazeteci Uğur Dündar, Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanıyordu. Dündar'ın 2014 yılında Sözcü gazetesinde yazdığı yazı nedeniyle savcılık tarafından iddianame hazırlanmış ve Uğur Dündar hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.

11 AYLIK HAPİS CEZASI, KİTAP OKUMAYA ÇEVRİLDİ

Mahkeme, Uğur Dündar'ı suçlu bularak 11 ay 20 günlük hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra bu ceza, Yargıtay tarafından bozuldu. Dava, yeniden görülmeye başlanırken bu ceza, 5 ay 25 gün boyunca, haftada 2 saat "şerefe karşı suçlar" ile ilgili kitap okuma yaptırımına çevrildi.

UĞUR DÜNDAR KARARIN BOZULACAĞINA İNANIYOR

İstanbul'da görülen davayla ilgili açıklamalarda bulunan Uğur Dündar, kararın bozulacağına inandığını ifade etti. "Şerefe karşı suçlar"la ilgili konuda okumasına gerek olmadığını, kendisinin bu konuda kitap yazabileceğini kaydeden Uğur Dündar, bu konuyla ilgili tez yazacağını belirtti.

HAKARET SUÇLAMASINI REDDETTİ

Habertürk'e bağlanan Uğur Dündar, Binali Yıldırım'ın bu davadan daha önce vazgeçtiğini hatırlatarak İmamoğlu ile yayını da kendisinin sunmasını istediğini söyledi. Kendisine göre köşe yazısında hakaret unsurunun bulunmadığını vurgulayan Dündar, bununla ilgili yazdığı kitapların bile olduğunu belirtti. Yazdıklarından dolayı pişman olmadığını söyleyen deneyimli gazeteci, Binali Yıldırım'a herhangi bir hakarette bulunmadığını yineledi.

Uğur Dündar, mahkemenin verdiği cezayla ilgili olarak "Herhalde kendi kitaplarımı okuyacağım." ifadelerini kullandı.