CHP'in İzmir'de akraba atamaları ve huzur hakkı tartışmalarına yenisi eklendi. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, belediyeye bağlı olan META Su İnşaat Taşımacılık Unlu Mamuller Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin müdürü olarak atandı. Karar, belediye meclisinde yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla alındı. Ticaret Sicil Gazetesi'nde atama kararı yayınlandı. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; atama sonrası yapılan yönetim kurulu toplantısında Başkan Serdar Aksoy'a aylık 10 bin TL huzur ücreti bağlandığı ifade edildi.

BAŞKAN AKSOY, HUZUR HAKKI ALMAYACAKLARINI SÖYLEDİ

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, gazetede çıkan karar sonrasında açıklamada bulundu. Yönetim kurulu ile toplantı yaptıklarını ifade eden Aksoy, huzur hakkından feragat ettiklerini dile getirdi.

KARABURUN'DA KRİZ YAŞANMIŞTI

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis kararıyla birlikte belediye şirketlerinden birine müdür olarak atanmıştı. 8 bin TL maaşı olan Başkan Erdoğan'ın bu atamayla birlikte maaşı 15 bin 500 TL'ye yükselmişti. Çıkan haberlerin ardından atamanın yasal olduğunu belirten İlkay Girgin Erdoğan, daha sonra bu kararından vazgeçmişti. Başkan Erdoğan, basında ve kamuoyunda rahatsızlık yaşandığını gerekçe göstererek huzur hakkı almaktan vazgeçtiğini ve kendisine ödenen maaşı Karaburun Ortaokulu'na bağışladığını kaydetmişti.

TORBALI'DA BAŞKAN UYGUR, OĞLUNA İŞ VERMİŞTİ

Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur ise belediyeye bağlı bir şirket olan Torbalı Personel Özel Güvenlik Gıda İnşaat Temizlik Şirketi'nde oğluna görev vermişti. Ramazan İsmail Uygur'un oğlu Efe Uygur'un 7 bin TL maaş aldığı iddia edilmişti. Olayın gündem olmasının ardından açıklama yapan Torbalı Belediye Başkanı, güvenebileceği kimsenin olmadığını ve bu sebepten oğluna bu görevi verdiğini ifade etmişti. Başkan Uygur, daha sonra yaptığı açıklamada yaşanan olay nedeniyle herkesten özür dilediğini ve oğlunu görevden aldığını belirtmişti.