31 Mart Yerel Seçimleri'nde İzmir'in Menemen ilçesinde seçimi kazanan Serdar Aksoy'un başlattığı Menemen Halk Meclisi uygulaması, muhtarların tepkisine sebep oldu. Muhtarlar, bugün yaptıkları basın açıklamasıyla birlikte Serdar Aksoy'u protesto etti. 

"MUHTARLARIN ONURU ZEDELENİYOR"

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; geçtiğimiz ay başlatılan uygulama ile Menemen Halk Meclisi kurulmuş ve her mahallede seçim yapılması kararlaştırılmıştı. Uygulamaya göre her mahallede sandık kurulacak ve seçilecek kişiler halk meclisinde mahallesini temsil edecekti. Mahallede seçilen kişilerin yanı sıra, Menemen Halk Meclisi'nde sivil toplum kuruluşlarından ve siyasi partilerden de üyeler yer alacaktı. Tüm muhtarlar, verdikleri imza ile bu uygulamaya karşı çıkarken ortak bir bildiri yayınladı. Yapılan basın açıklamasında mahallelerde seçim yapılmasının yasal olmadığını ve eş muhtar istemediklerini, bu uygulamanın muhtarların onurunu zedelediği dile getirildi. 

"BU UYGULAMA KARGAŞA VE HUZURSUZLUĞA SEBEP OLUR"

Muhtarların ortak açıklamasında kendilerinin bu uygulamayla hiçe sayıldığı ve meclisteki tartışmaların daha çok kargaşa ve huzursuzluğa sebep olacağı belirtildi. Yasanın kendilerine verdiği sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden muhtarlar, mecliste alınan her kararın yasal dayanağının olmayacağını dile getirdi. Muhtarlar, mahallelerde seçim yapılmasına da karşı olduklarını kaydetti. 

21 HAZİRAN'DA İLK TOPLANTI YAPILMIŞTI

Menemen Belediye Başkanı'nın kurduğu Menemen Halk Meclisi'nin ilki, 21 Haziran tarihinde gerçekleşmişti. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen toplantıya vatandaşlar büyük ilgi göstermişti. Meclis toplantısında konuşan Aksoy, her mahalleye sandık kuracaklarını ve üyelerin seçileceğini, amaçlarının katılımcı bir belediye ile farklı düşüncelerin birlikte çalışmalarını sağlamak olduğunu belirtmişti. Mecliste, Menemen'de bulunan 65 mahallenin her birinden bir kadın, bir erkek ve bir gencin seçilmesi kararlaştırılmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi adayı Serdar Aksoy, seçimlerde oyların yüzde 53'ünü alarak başkan seçilmişti. Ak Parti adayı Durmaz Bayraktar ise oyların yüzde 44'ünü alarak 2. sırada kalmıştı.