İzmir’in Narlıdere ilçesinde Deniz Festivali için hazırlıklar tamamlandı. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu yıldönümünde düzenlenecek olan Narlıdere Deniz Festivali’nde dalgıçların yapacağı deniz temizliği ve Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları etkinliği de yapılacak.

NARLIDERE DENİZ FESTİVALİ 5 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Deniz Festivali 5-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 5 Eylül Perşembe günü Narlıdere’de yapılacak panelle başlayacak festivale, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca konuşmacı olarak katılacak. Festival kapsamında 6 Eylül Cuma günü Sahilevleri’nde sahil ve deniz temizliği düzenlenecek. Deniz temizliğine uzman dalgıçlar da katılacak. Temizlik çalışmalarına İzmir’deki Sivil Toplum Kuruluşları da destek verecek.

Narlıdere Deniz Festivali 2019

9 EYLÜL KURTULUŞ KUPASI YELKEN YARIŞLARI

Narlıdere Deniz Festivali 2019 etkinlikleri kapsamında, 7 Eylül Cumartesi günü 9 Eylül Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları yapılacak. Sahilevleri’nde düzenlenecek etkinlik Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yelken Federasyonu ve Narlıdere Belediyesi işbirliğinde organize edilecek. 9 kulübün katılacağı yarışlar 12.00’de başlayacak ve yarışları izlemek isteyen vatandaşlar için uygun izleme alanları oluşturulacak. Yelken Yarışları’nın 2. Etabı ve ödül töreni ise 8 Eylül Pazar günü yapılacak.

ALİ ENGİN: TÜM İZMİRLİLERİ FESTİVALE BEKLİYORUZ

İlçede ilk kez düzenlenen Narlıdere Deniz Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu gününü, şehre yakışır etkinlik ve yarışmalarla kutlayacaklarını dile getirdi. Yapacakları etkinliklerle çevre bilincini arttıracaklarını, deniz temizliği ve yelken yarışları organizasyonları ile deniz farkındalığı oluşturacaklarını kaydeden Başkan Engin, tüm İzmirlileri festivale beklediklerini dile getirdi.