İzmir Narlıdere Pir Sultan Abdal Parkı yaşam merkezi olacak. Narlıdere Belediyesi, ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olan Pir Sultan Abdal Parkı’nı yenilemek için çalışmalarını tamamladı. Proje bittiğinde, ilçeye yeni bir konser merkezi, çok amaçlı salonlar, çocuk oyun parkları, çay bahçesi ve 100 araçlık otopark kazandırılacak.

Narlıdere Belediyesi Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerin öncesinde verdikleri sözü tuttuklarını, ilçenin en büyük parkını baştan sona yenileyeceklerini, İzmir’in en modern yaşam vadisini İzmirlilerin kullanımına sunacaklarını dile getirdi.

Narlıdere Pir Sultan Abdal Parkı ihalesi Eylül’de

Narlıdere Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve kapladığı 25 bin metrekarelik alanla Narlıdere’nin en büyük sosyal donatı alanı olan Pir Sultan Abdal Parkı’nı baştan sona yenilemek için sürdürdüğü çalışmalarda sona geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirilecek proje için Eylül ayı ortasında ihaleye çıkılacak. Yaklaşık iki yıl sürmesi beklenen yapım çalışmalarının sonunda, ilçe yepyeni bir yaşam merkezine kavuşmuş olacak.

Pir Sultan Abdal Parkı’nda konser alanı ve salonlar

Proje kapsamında; Pir Sultan Abdal Parkı’nın Mithatpaşa Caddesi ile arasında bulunan 7 metrelik kot farkı ortadan kaldırılarak park yola eşitlenecek. Zemin altına 100 araçlık otopark oluşturulacak. Zemin üstünde ise konser alanı, çok amaçlı salonlar, çocuk oyun alanları, dinlenme noktaları, yürüyüş yolları ve yeme içme merkezleri yapılacak. Parkın yeşil alan oranı iki katına çıkarılacak.

son dakika izmir haberleri