İzmir Ödemiş’te turizmi canlandırmak isteyen yetkililer, Gölcük Yaylası’nda daha önce hizmet veren Gölcük Otel’in yıkılarak, yerine yenisinin yapılmasını kararlaştırmıştı. Turizm merkezi Gölcük Yaylası’nda konaklama sorununu çözmek isteyen yetkililer, yeni Gölcük Otel’in temelini atarak ihtiyacı karşılamak için harekete geçti. Ödemiş Belediyesi’nin işleteceği otelin 2020 yılının ilk aylarında hizmet vermeye başlaması için planlama yapıldı.

BİRGİ, BOZDAĞ VE GÖLCÜK VURGUSU

Ödemiş Gölcük Yaylası’nda düzenlenen temel atma töreni, halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile başladı. Açılışta konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Gölcük Yaylası’nın Ödemiş’in çekim merkezlerinden biri olduğunu, daha önceki otelin ihtiyacı karşılamadığını ve depreme dayanıksız olduğunu söyledi. Ödemiş’in 3 turizm merkezi olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Eriş, bunların Birgi, Bozdağ ve Gölcük olduğunu kaydetti. Bozdağ Kayak Merkezi hakkında da konuşan Başkan Eriş, yapacakları ihale ile çığ önleme projesinin hayata geçeceğini, Bozdağ ve Gölcük Yaylası’nı bir bütün olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Birgi’den Gölcük Yaylası’na, Bozdağ’dan da zirveye gidecek teleferik projesi hakkında da açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştüklerini, bölgede turizmin canlanması ve bölgenin kalkınması için projeyi Başkan Soyer’e anlattıklarını dile getirdi.

ÖDEMİŞ GÖLCÜK OTEL 3 KATLI OLACAK

Ödemiş Gölcük Oteli, yaylada bulunan gölün yanına yapılıyor. 3 katlı yapılacak Gölcük Otel’in toplam alanı ise 5 bin mt2 olacak. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama ihtiyacını gidermek için planı hazırlanan Gölcük Otel’de ayrıca toplantılar için 1 salon olacak ve fitness ve spor için de bir alan ayrılacak. Restoran ve kafenin de olacağı Gölcük Otel’de içinde suit ve aile odalarının yer alacağı toplam 74 oda olacak.