Ödemiş Süs Bitkileri Fuarı 2019 başladı. 2004 yılından bu yana her sene düzenlenen fuarda, süs bitkilerinin üretimi, sergiler, uygulama malzemeleri satış ve pazarlama gibi birçok alanda etkinlik gerçekleştiriliyor. Etkinlik, 3 gün sürecek ve 20 Ekim 2019 tarihinde sonlanacak. Fuarı destekleyenler arasında Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, Ödemiş Kaymakamlığı, İzmir Kalkınma Ajansı ve Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bulunuyor.

ÖDEMİŞ SÜS BİTKİLERİ FUARI 2019

Ödemiş Süs Bitkileri Fuarı'nda Ödemiş kent merkezine ring dışında Basmane'deki tren garından ve otogardan rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı, Adnan Menderes Havalimanı'na 90 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Yapılan açıklamada fuarla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"İKLİM KRİZİNE KARŞI BULUŞALIM"

"Yakın bir gelecekte iklim krizi dünyayı yaşanmaz bir gezegene dönüştürecek. İklim krizinin çarelerinden biri de ağaçlandırma ve yeşil dokuyu arttırmak... Su kaynaklarının hızla eksilmesinden etkilenen bitki üreticileri, iklim krizine çözüm olan yeşil dokunun yetiştiricileri... Küçük Menderes Havzası'ndaki üreticiler ürünlerini her sene Ödemiş Fidancilik Sergisi'nde Türkiye ve dünyanın geleceği için sergiliyorlar. Bu kez serginin 15. yılında iklim krizine dikkat çekecekler. Ödemişli üreticiler bütün merkezi ve yerel yöneticileri daha fazla yeşil doku ve ağaçlandırma için birlikte çalışmaya davet ediyor.

İklim krizine karşı 17-20 Ekim 2019 tarihinde 15. Odemiş Fidancılık Sergisi'nde buluşalım.

Biz hazırız bütün yerel karar vericileri daha fazla yeşil doku ve ağaçlandırma için birlikte çalışmaya davet ediyoruz!

Küresel ısınma ve iklim krizine karşı daha çok yeşil doku!"