İzmir’in Ödemiş ilçesinde gelecek planları yapılıyor. Ödemiş’in 5 yıllık yol haritasını belirlemek isteyen Ödemiş Belediyesi, Yaşar Üniversitesi’nin kapısını çaldı. Eylül ayına kadar hazırlanıp açıklanması beklenen stratejik plan için İzmir’de ve Ödemiş’te bulunan kurumlar, partiler, meslek odaları ve belediye personeli ile toplantılar yapılmıştı. 5 yıllık planın hazırlanması protokolü Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer arasında imzalandı.

PLANIN KAPSAMI BELİRLENDİ

Ödemiş halkına daha iyi hizmet verilmesi, Ödemiş’in geleceğe daha bilimsel veriler ve doğru analizlerle ulaşması için hazırlanacak planın kapsamının belirlenmesi adına eğitim çalışmaları yapılacak. Yöntem hakkında da Yaşar Üniversitesi’nden destek alınacağı, belediyenin vizyonu için kriterlerin belirleneceği bilgisi paylaşıldı. İmza töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, daha önce de kurumlarla benzer ortak çalışmalar yaptıklarını, yaşadıkları şehir adına önemli bir hizmet için destek olacaklarını söyledi ve sağlanan işbirliğinin önemine değindi. Ödemiş’in stratejik planını hazırlayacak Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Ada, kapsam hakkında bilgilendirmede bulundu. Ada, planın hangi aşamalardan geçerek hazırlanacağını ve ekipte kimlerin yer alacağını belediye yetkililerine anlattı.

YENİ TOPLANTILAR YAPILACAK

İmza töreninde konuşan bir diğer isim Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş oldu. Ödemiş’in geleceği adına 2 kurumun işbirliği yaptığını vurgulayan Başkan Eriş, bilimsel bir yaklaşımla planın hazırlanacağını söyledi. Ödemişli vatandaşların yaşam koşullarının saptanması ve Ödemiş’in nasıl bir geleceğe ulaşacağının belirlenmesi, bu süreçte Ödemiş Belediyesi’nin nasıl bir yol izleyeceği ve hangi planlamaları yapacağı, hazırlanacak planla belirlenecek. Katılımcı demokrasi anlayışı ile stratejik planın hazırlanacağını vurgulayan Başkan Eriş, bu kapsamda meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye personeli ile yeni toplantıların yapılacağını ifade etti.