İzmir Ödemiş’te okul müdürü olan Ayhan Kökmen’in okulun öğrencisi tarafından öldürülmesi hakkında İzmir’de görülen mahkemede, cinayet zanlılarının Ayhan Kökmen’in öldürülmesi için daha önceden plan yaptığı iddia edildi. Cinayet planının görüntülerinin de olduğu iddia edilirken, görüntüler incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Avukat Süleyman Coşkun, öğrencilerin Ödemiş’te bir kahvehanede ve kullanılmayan bir okulun bahçesinde cinayeti planlandıklarına yönelik iddiaların ve görüntülerin olduğunu söyledi.

ÖDEMİŞ’TE OKUL MÜDÜRÜ CİNAYETİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Ödemiş’te 2 yıl önce meydana gelen olayda, Ödemiş’te bir lisenin 3 yıldır müdürlüğünü yapan Ayhan Kökmen, lise öğrencisi İ.P. tarafından pompalı tüfekle saldırıya uğramış, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ödemiş Devlet Hastanesi’nde ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından harekete geçen emniyet birimleri, lise öğrencisi İ.P., arkadaşı U.Y. be U.Y’nin babası B.Y.’yi gözaltına almıştı. Sanıkların haklarında müebbet hapis cezası talebiyle açılan davanın 7. duruşması tanıkların beyanları ile sürdü.

CİNAYET PLANININ GÖRÜNTÜLERİ VAR

Ödemiş ilçesinde 40’a yakın tanıkla görülen davanın 7. duruşmasında, sanıkların cinayetten önce Ödemiş Kızılcaavlu Mahallesi’nde bir araya geldiği iddia edildi. Duruşmada, Okul Müdürü Ayhan Kökmen cinayetinin planlı bir cinayet olduğuna dair kamera görüntülerinin olduğu vurgulanırken, mahkeme tarafından, bu görüntülerin incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi kararlaştırıldı. Mahkeme 20 Ağustos’a ertelenirken, Kökmen ailesinin Avukatı Süleyman Coşkun gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Daha önce beyanları alınmayan tanıkların olayla ilgili tanıklık ettiğini ve dava süresince 40’a yakın tanığın konuştuğunu söyleyen Coşkun, Ayhan Kökmen cinayetinin daha önce planlandığına dair görüntülerin olduğunu, sanıkların Ödemiş Kızılcaavlu Mahallesi’nde cinayet planı yaptığına dair iddiaların da konuşulduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜLER ADLİ TIP’A GÖNDERİLDİ

Ödemiş Kızılcaavlu Mahallesi’nde bulunan bir güvenlik kamerasının sanıkları kaydettiğini söyleyen Avukat Süleyman Coşkun, jandarmanın bu görüntüleri aldığını, görüntülerde akşam saatleri olduğundan dolayı netlik olmadığını, 7 kişinin kamera tarafından kaydedildiğini ve içlerinde mevcut sanıkların da olduğunu söyledi. Tespit çalışmalarının yapılabilmesi için kamera kaydının Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verildiğini ifade eden Coşkun, sanıkların aleyhine olan görüntüler sayesinde adaletin yerini bulacağını söyledi.