İzmir'in Torbalı ilçesinde, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde oyların yüzde 52,49'unu alarak başkan seçilen Cumhuriyet Halk Partili İsmail Uygur, geçtiğimiz günlerde tartışma yaratan bir atama yapmıştı. Uygur'un 24 yaşındaki oğlu Efe Uygur, Torbalı Belediyesi'ne bağlı bir şirkete genel müdür yardımcısı olarak atandı. İsmail Uygur hakkında başlayan tartışmalar, 24 yaşındaki oğlunun maaşının 7 bin lira olduğu iddiasıyla iyice alevlendi. Torbalı Belediyesi, atamayla ilgili resmi internet sitesinden herhangi bir açıklamada bulunmadı.

"GÜVENEBİLECEĞİM KİMSE YOKTU"

Tartışmaların odağındaki isim İsmail Uygur, bugün yaptığı açıklama ile sessizliğini bozdu. Şirketin bilerek batırıldığını söyleyen Uygur, oğlundan başkasına güvenemeyeceği için böyle bir karar aldığını ifade etti. Seçim sonrası enkaz devraldıklarını ifade eden İsmail Uygur, gerekirse şirketin tüm bilançolarını kamuoyu ile paylaşabileceğini dile getirdi.

"OĞLUM GÜNDE 15 SAAT ÇALIŞIYOR"

Uygur, 24 yaşındaki oğlunun üniversite son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek görevlendirme sebebinin maaş alması değil kendisinin şirketle ilgili sağlıklı verilere ulaşması olduğunu belirtti. "Ben oğluma iş kuramayacak ya da onu işsiz bırakacak biri değilim." diyen Uygur, oğlunun günde 15 saat çalıştığını ifade etti. Uygur, oğlunun işinin dönemsel olduğunu ve bir süre sonra kendi hayatına döneceğini kaydetti.

KILIÇDAROĞLU AÇIK AÇIK SÖYLEMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz dönemde belediye başkanları ile buluşmuş ve liyakata önem vermelerinin zorunluluk olduğunu kaydetmişti. Belediye başkanlarının işi ehline vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, kendi akrabalarına bile ayrım yapılmaması gerektiğinin altını çizmişti.

CHP İZMİR'DE İKİNCİ KRİZ OLDU

Torbalı'da yaşanan bu gelişmeler, İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşadığı ikinci kriz oldu. Bir süre önce de Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Belediye Meclisi kararıyla belediyeye bağlı olan şirkete müdür olarak atanmıştı. Şirket müdürünün 7 bin 500 TL maaş alacağının ortaya çıkmasıyla birlikte İlkay Girgin Erdoğan açıklamada bulunmuş ve meclis kararının yasal olduğunu dile getirmişti. Başkan Erdoğan, 1 kez aldığı maaşı da Karaburun'da bulunan bir okula bağışlayacağını söylemişti.