İzmir’in Karabağlar ilçesinde Ağustos ayında çıkan yangın büyük tahribata sebep olmuş ve İzmir’in ormanlarını korumak ve büyütmek için Orman İzmir kampanyası başlatılmıştı. Kampanyanın ilk fidanlarının dikimi Bornova ilçesi Şeytan Deresi’nde yapıldı. İzmirlilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer de katıldı.

BORNOVA ŞEYTAN DERESİ’NDE FİDAN DİKİMİ

Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 18 Ağustos’ta İzmir’de çıkan yangında şehrin akciğerlerinin yandığını dile getirdi. Bunu tedavi etmek mecburiyetinde olduklarını, İzmir’i yeşillendirmek için söz verdiklerini söyleyen Başkan Soyer, 3 bin 800 hektarlık alanda ağaçlandırma yapacaklarını ifade etti. Başkan Tunç Soyer kampanyayı büyüttüklerini, İzmir’de doğan her çocuk için bir fidan dikeceklerini kaydetti.

KATILIM YOĞUN OLDU

İzmir’in Bornova ilçesi Şeytan Deresi’nde düzenlenen etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı. Etkinliğe ayrıca Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar katıldı. Etkinlikte, İzmir’de 35 yaşayan park kurulmasına karar verildiği de açıklandı.