Ortodonti tedavisinin ne olduğu ile nasıl uygulandığı sıkça merak edilen ve araştırılan bir konudur. İzmir ortodonti kişilere bu konuda deneyimli bir hizmet sunmakta ve soru işaretlerini ortadan kaldırmaktadır. Diş hekimliği alanının bir uzmanlık kolu olan ortodonti; uyumsuz ve çapraşık dişlerin ilişkilerini teşhis ederek kontrolünün ve bu sorunları önlemek için de tedavisinin yapılmasıdır. Ortodontist bir diğer deyişle ortodonti uzmanı; ağız ile çenede görülen düzensizliklerin tedavisini gerçekleştiren bu dalda eğitim alan uzman diş hekimidir.

Ortodontinin amacı; ağız ve diş sağlığını tehdit eden durumları ortadan kaldırmak ve böylece kişilerin yaşam kalitesini arttırmaktır. Beslenmede önemli bir göreve sahip ağız ve dişlerin sağlığı sindirimin düzenli bir şekilde gerçekleşmesi için önem arz etmektedir. Ortodontist İzmir ekibi kişilerin karşılaştıkları problemlerin erken teşhisinin bu yöntemde çok önemli olduğunu ve tedavi sürecini hızlandırdığını belirtmektedir. 

Ortodontik Problemler Neden Oluşur?

Ortodonti tedavi yöntemlerinde yaş önemli ve göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür. İzmir ortodonti merkezinde, alt-üst çene yapısı geride olan ergenlik çağındaki bir hasta ortodontik teknikler ile tedavi edilmektedir. Fakat aynı sorunla karşılaşan yetişkin bir hasta için ortodonti ve cerrahi işbirliği ile yapılan tedaviler uygulanmaktadır. Biberon kullanımı, emzik kullanımı, parmak emilmesi, tırnak yenmesi erken yaşta ortodontik ve iskeletsel bozukluklara neden olan durumlardır. Ayrıca solunumu sürekli olarak ağızdan gerçekleştirmek çene uyumsuzluğu problemini ortaya çıkarmaktadır. Bu alışkanlıklar bir an önce tedavi edilmelidir. Bütün bunlara ek olarak küçük çene yapısı, erken ya da geç süt dişi kayıpları ve ağız hijyeninin yeterli olmaması çapraşıklık sorununa neden olmaktadır.

Ortodontinin İçerdiği Tedaviler Nelerdir?

Ebeveynlerin çocuklarının küçük yaşlarından itibaren ağız ve diş sağlığına dikkat etmesi önemli bir husustur. Onlara düşen en büyük görev ortodontik tedaviye neden olabilecek çevresel etmenleri en aza indirgemek ve düzenli olarak diş hekimlerine başvurarak çocuklarının ağız sağlığı konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olmaktır. Ortodontist İzmir ekibi bu konuda büyük bir titizlik ile ailelere destek olmakta ve tedavilerin en iyi şekillerde gerçekleşmesini sağlamaktadırlar. Elbette uygulamaların sadece çocukları kapsamadığı da bilinmelidir. Bu merkezin kapsadığı tedaviler;

  • Diş gıcırdatma tedavisi,
  • Kanal tedavisi,
  • Diş teli tedavisi,
  • Protez diş tedavisi,
  • İmplant tedavisi,
  • Dolgu,
  • Gülüş tasarımı

Eğer kişiler kendisinde ve ebeveynler de çocuklarında çapraşıklık gibi sorunlarla karşı karşıya ise SmyrnaDent ekibinden yardım alabilirler. Unutulmamalıdır ki küçük yaşlardan bu yana yapılan düzenli ağız ve diş sağlığı birçok sorunun önüne geçmektedir. Ayrıca erken tedavi daha büyük rahatsızlıkların oluşmaması konusunda fayda sağlamaktadır.

Detaylı bilgi almak için smyrnadent.com/ortodonti/ sayfasını ziyaret edebilir, SmyrnaDent ile iletişime geçebilirsiniz.