İzmirli sunucu Oylum Talu 9 Ağustos 1976 İzmir doğumlu. Aslan burcu olan ünlü sunucu, küçük yaşlardan itibaren arkeolog olma amacının olduğunu ancak yaşamın onu farklı seçimler yapmaya zorladığını belirtiyor.

OYLUM TALU’NUN EŞİ

Oylum Talu’nın eşi, 2013 yılında evlendiği Methi Bengisu. Oylum Talu’nun ilk eşi ise 2005 yılında evlendiği Mert Çelet. Oylum Talu’nun 2016’da doğan ikiz çocukları var. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sinema ve Televizyon Bölümü okuyan İzmirli sunucu Oylum Talu, mezuniyetinin ardından Habertürk’e iş başvurusu yaptığını, bir süre cevap alamadığını, daha sonra ise aynı kanalda yapımcı ve sunucu olarak işe başladığını kaydediyor. Yetenek Sizsiniz yarışmasında jürilik görevinde de bulunan Oylum Talu, uzun yıllar Habertürk’ün yanı sıra Bloomberg HD kanalında ve ödüller törenlerinde sunuculuk yaptı.

Oylum Talu Eşi ve Çocukları

OYLUM TALU’NUN SUNDUĞU PROGRAMLAR

Habertürk kanalında “Burası Haftasonu”, ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası”nı sunan ünlü sunucu, “İkonoskop” ve “Emlakta Bugün” programları ve TV8 ekranlarında yayınlanan “Anlatacaklarım” var ve TV360 ekranlarında “Oylum Talu ile İyi Akşamlar” programları ile de seyircilerin karşısına çıktı. Müjdat Gezen Sanat Okulu’nda da medya sektörü hakkında eğitimler veren Oylum Talu, aynı zamanda Müjdat Gezen Sinevizyon Başkanı.

Oylum Talu

OYLUM TALU NERELİ

İzmirli olan Oylum Talu’nun babası İzmir Aliağa Rafinerisi’nde işletme müdürlüğü yaptı, annesi ise coğrafya öğretmeni. İzmirli sunucu Oylum Talu’nun bir abisi Amerika’da yaşıyor. İzmirli sunucunun teyzesi olan Aysel Okan ise Türkiye’nin ilk kadın gazetecileri arasında. Gitar ve piyano çalan Talu 1.70 boyunda. Kahraman Tazeoğlu’nun “Kayıp Yüzyılın Prensesi Oylum Talu” adında bir kitabı bulunuyor. İzmirli sunucu iyi derece İngilizce biliyor.

İZMİRLİ SUNUCU’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

Yaptığı açıklamalarda kendinden bahseden ve sinemada her zaman aklının kaldığını, kadın yönetmen olmak istediğini ancak sektörde bunun zor olduğunu, sinemanın ise kolay olmadığını kaydeden İzmirli sunucu Oylum Talu, kendisinin sadece kamera önünde değil, kamera arkasında da pozitif ve mutlu bir insan olduğunu kaydediyor. Tarihe de çok meraklı olduğunu ve onlarca tarih kitabını inceleyerek okuduğunu söyleyen Talu, Eski Mısır ve Tudor İngiltere’si konularında uzmanlaştığını ve bunları da seyahatlerle daha da perçinlediğini dile getiriyor. Turgut Özakman’ın kitap serisini de okuduğunu söyleyen Talu, ülke topraklarının kolay kazanılmadığını, Türkiye’yi ve bayrağı sevdiğini, ciddi bir vatansever olduğunu söylüyor.

oylum talu aslen nereli, boyu kaç, burcu ne