Her birimiz işe, okula, markete veya herhangi bir yere giderken maruz kaldığımız trafikte hızlı bir şekilde araç içerisindeki hastayı yetiştirmeye çalışan ambulans veya özel araçlara şahit olmuşuzdur. Kimi zaman saatlerce trafiğe etki eden, bizleri üzen ambulans geçişleri karşısında aklımıza gelen ilk durum hemen yaralı veya kazazedeleri kontrol etmek olsa da önceliğimiz, engelliyorsak uygun bir şekilde trafiği rahatlatmak olmalıdır.

Ayrıca diğer araçlara ikazlarda bulunarak yol açmak ve ilk yardım konusunda detaylı bilgiye sahip değilsek ekiplerden yardım beklemek ve olabildiğince hızlı bir şekilde ilgili servislere haber vermek de yapılması gerekenler arasındadır. Özellikle kalabalık şehirlerde sirkülasyonun çok olması ve araç, yaya trafiğinin sabahın ilk ışıklarına kadar devam etmesi nedeniyle kazalar çok daha fazla yaşanmaktadır.

Yaşanan Olası Kazalar ve Alabileceğimiz Önlemler Nelerdir?

Kazalar yalnızca trafikte olmamaktadır. Yapılan araştırmaların sonucunda ulaşılan verilere göre ev kazaları adı altında yaşanan kazalar trafik kazalarından çok daha fazla zarar vermekte ve yaşanmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaştığımızda soğukkanlı olmak ve gerekli ilk yardımı kendimize veya ilk yardım uygulanması gereken kişiye anında sağlamalıyız.

Sonrasında gelen sağlık ekiplerine hastanın durumunu ve yaptığımız bir müdahale varsa olayın ne olduğuyla birlikte açıklayıcı bir şekilde anlatmalıyız.

İlk Yardım ve Ambulansın Önemi?

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük ve kalabalık şehirlerde bu konuda yaşanan problemler kimi zaman bir cana mal olabiliyor. Özel ambulanslara olan ilgi ve ihtiyacın artması nedeniyle her il için artık bu seçenekler mevcut bulunmaktadır. Örneğin İzmir'de yaşıyorsanız özel ambulans izmir hizmetlerinden yararlanabilmek sizler için çok daha kolay ve zahmetsizdir.

İhtiyacınız doğrultusunda donanımlı, iyi bir ekip ve hizmetle sizlere hızlı bir şekilde yardımcı olabilecek araçlar mevcuttur. Dilerseniz acil bir durumda dilerseniz mevcut bir hastanızın nakli için arayabilir ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Gelen İlk Yardım Ekiplerine Nasıl Yardımcı Olabiliriz, Neler Yapmalıyız?

Gelen ilk yardım ve sağlık ekiplerine yardımcı olabilmek adına ilk olarak soğukkanlı olmalı ve durumun farkında olmalıyız. Kazazede için mevcut ise ilk yardım bilgilerimiz doğrultusunda ilk kontrolleri sağladıktan sonra hemen ambulansa haber vererek sağlık ekiplerinin gelmesini beklemeliyiz. Bu esnada kazazedenin bir yerinde kırık olup olmadığını, kanama olup olmadığını kontrol ederek en yakın ulaşabileceğimiz ilk yardım çantası ile müdahale etmeliyiz.

İç kanama, kırık gibi durumları olay anında saptayamayacağımız için kazazedeyi yerinden hareket ettirmemeliyiz. Yalnızca bilinci açık mı, değil mi diye kontrol etmeli, olası bir panikleme durumunda sakinleştirmeliyiz. Sonrasında gelen sağlık ekiplerine olay anını, kazazedenin durumunu ve varsa yapılan müdahaleyi detaylı bir şekilde açıklayarak tedavinin başlangıcına yardımcı olmalıyız.

Özel Ambulans Hizmetinden Faydalanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle kendi talep ve isteklerimize uygun bir firma ile araştırmaya başlamalıyız. Araç, araç içi donanım ve ekiplerin de elbette bu hizmette çok önemi vardır. Değişkenlik gösteren fiyat ve hizmetler için talebinize ilişkin detaylı bir hizmet edinebilirsiniz. Dünya sağlık örgütü standartlarına uygun, kurumsal hizmet verebilecek kapasitede büyük olan ve erişilebilirlik adına herhangi bir problemi olmayan özel ambulans izmir ekipleri ile çalıştığımız ve anlaştığımız takdirde zorlu yaşam şartlarımız biraz olsun rahatlayacaktır.