İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından, İzmir’deki üreticilere katkı sağlanması amacıyla kuru üzüm ve kuru incir sezon açılışı töreni düzenlendi. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile birlikte katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir gündeminde konuşulmaya devam eden orman yangınları hakkında açıklamalarda bulundu.

İZMİR ORMANLARINI PKK YAKTI

PKK’nın İzmir’deki orman yangınlarını üstlendiğini hatırlatan Bakan Pakdemirli, siyasetçilerin, orman yangınlarına yeterli müdahalede bulunulmadığı yönünde ağır eleştirilerde bulunduğunu, PKK’ya ise herhangi bir söz söylenmediğini ve eleştiri yapılmadığını kaydetti. PKK’nın lanetlenmesini beklediklerini ancak böyle bir yaklaşım görmediklerini kaydeden Pakdemirli, orman yangınları konusunda İzmir’de gelişen duyarlılığın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım konseri düzenleneceğin, İzmir Fuarı kapsamında düzenlenecek konserde deklarasyon yayınlanacağını ve bu deklarasyonda PKK’nın lanetlenmesini beklediklerini kaydetti.

İzmir Ticaret Borsası Toplantısı

ORMANİZMİR TOPLANTISINA TEŞEKKÜR

Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduklarını ancak gerçekleri çarpıtanlara karşı açık olmadıklarını kaydeden Pakdemirli, ağaç üzerinden siyaset yapıldığını ve yangına müdahale eden personele haksızlık edildiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Ormanİzmir toplantısı ve ağaç konusundaki hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Bakan Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak her konuda desteğe hazır olduklarını dile getirdi. Dünyadaki orman yangınları hakkında güncel veriler paylaşan Pakdemirli, orman yangınlarının dünyanın bir gerçeği olduğunu, doğanın korunması için daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

İZMİR’DE KURU ÜZÜM ALIMLARI BAŞLAYACAK

Kuru üzüm alımları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri (TARİŞ) aracılığı ile alımlara başlayacaklarını ve üreticilerin emeklerinin karşılığını vereceklerini söyledi. Üreticinin ve çiftçinin desteklenmesine vurgu yapan Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda kendilerine her zaman destek olduğunu, bu yıl birçok ürünle ilgili çiftçinin memnun olduğunu dile getirdi.

Bekir Pakdemirli

İZMİR TARIMSAL ÜRETİMDE 2. SIRADA

İzmir’in tarımsal üretimde 14 milyar liralık değeri olduğunu, bu yönüyle Türkiye’de 2. sırada yer aldığını kaydeden Bakan Pakdemirli, İzmir’in 2.6 milyar dolarlık tarım ihracatı yaptığını söyledi. Üreticilere önemli katkılar verildiğini, kuru üzüm ve incire ise özel desteklerinin devam edeceğini söyleyen Pakdemirli, bu 2 ürünün stratejik ürünler olduğunu, dünyada birinci olduğumuz ürünlerin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Sivil Toplum Kuruluşları ve borsa birliklerinden de destek isteyen Bakan Pakdemirli, ağaçların bezle sarıldığı Japonya örneğini vererek, dünya markası çıkarmak ve pazara hâkim olmak için büyük hedefler belirlenmesi gerektiğini kaydetti.