Son dakika İzmir haberleri… Pınar Karşıyaka Aliağa Petkimspor İzmir derbisi basketbol maçı 8 Ocak’ta yapılacak. ING Basketbol Süper Ligi’nde ikinci devrenin perdesi açılıyor. Ligde mücadele eden iki İzmir takımı Pınar Karşıyaka ve Aliağa Petkimspor, yarın saat 18.00’de Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.

Ligde 10 galibiyet ve 5 mağlubiyetle 5. sırada bulunan Pınar Karşıyaka, sahasına oynayacağı maçta rakibine geçit vermek istemiyor. Üst sıralardan kopmama mücadelesi veren yeşil-kırmızılılarda, Semih Erden ve Michael Roll’ün sakatlığı devam ederken, Amath Mbaye’nin durumu ise maç saatinde belli olacak.

Pınar Karşıyaka Aliağa Petkimspor İzmir derbisi basketbol maçı

Ligde şu ana kadar oynadığı 14 maçta 12 mağlubiyet ve 2 galibiyet alan Aliağa Petkimspor ise son sırada yer alıyor. Geçtiğimiz hafta korona virüs vakaları sebebiyle Beşiktaş ile oynayacağı mücadele ertelenmek durumunda kalan Aliağa temsilcisi, zorlu Karşıyaka deplasmanında ter dökecek.

Ligin ilk devresinde Aliağa’da oynanan mücadeleyi Pınar Karşıyaka 92-59’luk skorla farklı kazanmıştı.

Aliağa Petkimspor, Eray Akyüz'ü kadrosuna kattı

Banvit altyapısında yetişen 2000 doğumlu oyun kurucu Eray Akyüz, İzmir temsilcisi Aliağa Petkimspor'a transfer oldu. Akyüz, sezona Beşiktaş'ta başlamış, daha sonra Darüşşafaka'ya geçmişti. Eray Akyüz, bu sezon 8 lig maçında 2.88 sayı ve 1.38 asist ortalamaları ile oynadı.

son dakika izmir haberleri