İzmir Doğal Yaşam Parkı adıyla Çiğli ilçesinde kurulan İzmir hayvanat bahçesi son haftalarda İzmir’in en popüler yerleri arasına yeniden girdi. İzmir Hayvanat Bahçesi’nin adresi, yol tarifi, açık olup olmadığı ve giriş fiyatları merak ediliyor. İzmir Hayvanat Bahçesi nerede? Sasalı İzmir Hayvanat Bahçesi giriş ücreti nedir? İzmir Hayvanat Bahçesi açık mı? Sorularının yanıtı ortaya çıktı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı ilk olarak 1937 yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içinde kuruldu ve adı Fuar Hayvanat Bahçesi oldu. 2008 yılında ise Çiğli ilçesine bağlı Sasalı’da bulunan 425 dönümlük arazi doğal yaşam parkına dönüştürülerek İzmir Hayvanat Bahçesi açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletin hayvanat bahçesinde 138 türde 2600’den fazla hayvan ve 250’den fazla bitki türü bulunuyor. Hayvan sayıları her geçen yıl daha da çeşitleniyor ve artıyor. İzmir hayvanat bahçesine gitmek isteyenlerin bazı kuralları bilmesinde fayda var. Örneğin, hayvanat bahçesinin içinde bisiklet, kaykay, scooter, tekerlekli patenle gezmek kesinlikle yasaklanmıştır. Hayvanat bahçesine bisikleti ile gelenler bisikletini parkın girişinde bırakıp içeri girebiliyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na gelen ziyaretçilerin güvenlik bariyerlerine de dikkat etmeleri gerekiyor. Bu bariyerleri aşmak ya da tellerin arasından hayvanlara dokunmaya çalışmak da yasaklar arasında yer alıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda uyarı levhalarının dikkatle okunması isteniyor. Dışarıdan yiyecek getirilmesi istenmiyor ve hayvanların sağlığı açısından bu yiyeceklerin zararlı olabileceğinden dolayı kesinlikle hayvanlara yiyecek verilmemesi konusunda uyarılar yapılıyor.

İzmir Hayvanat Bahçesi’ne evcil hayvan getirilmesi de yasaklar arasında bulunuyor. İzmir Hayvanat Bahçesi’nin nerede olduğu, açık olup olmadığı ve giriş ücreti ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

İzmir piknik alanları 2021, İzmir piknik yerleri tavsiye listesi ortaya çıktı İzmir piknik alanları 2021, İzmir piknik yerleri tavsiye listesi ortaya çıktı

İZMİR HAYVANAT BAHÇESİ AÇIK MI?

İzmir Hayvanat Bahçesi haftanın 7 günü açık. 1 Haziran 2020 ile 31 Ağustos arası yaz dönemi olarak adlandırılıyor ve İzmir Hayvanat Bahçesi her gün sabah 09.00’da açılıyor. Gişelerin kapanış saati hafta içi günlerde saat 18.00 olarak, hafta sonu ve tatil günlerinde ise 19.00 olarak duyuruldu. Gişelerin kapanmasının ardından İzmir Doğal Yaşam Parkı’na ziyaretçi girişi sonlandırılıyor ve 1 saat içinde hayvanat bahçesi tamamen boşaltılıyor.

SASALI İZMİR HAYVANAT BAHÇESİ GİRİŞ ÜCRETİ NEDİR?

Sasalı İzmir Hayvanat Bahçesi giriş ücreti yılında öğrenciler için indirimli bilet 5 TL, yetişkinler için tam bilet 10 TL’dir. 0-6 yaş grubunda olan çocuklar için İzmir Hayvanat Bahçesi her gün ücretsiz olarak açıktır. Ayrıca engelliler ve refakatçileri, gazi ve şehit yakınları ile sarı basın kartı sahibi olan basın mensupları da kimlik kartlarını göstererek İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor.

İzmir Hayvanat Bahçesi’nde Çarşamba ve Cuma günleri okul ziyaretleri oluyor ve öğrenciler ile öğretmenlerden ücret alınmıyor. İzmir Hayvanat Bahçesi’nde girişler gişelerden alınan park jetonu ve İzmirim Kart ile yapılıyor.

İZMİR HAYVANAT BAHÇESİ NEREDE?

İzmir Doğal Yaşam Parkı adıyla kurulan İzmir Hayvanat Bahçesi İzmir’in Çiğli ilçesi Tuzla Mahallesi, Ahmet Piriştina Caddesindedir. İzmir Hayvanat Bahçesi’ne Karşıyaka Vapur İskelesi’nden hareket eden 777 numaralı otobüsler ve Çiğli Aktarma Merkezi’nden hareket eden 751 numaralı otobüsler ile ulaşılabiliyor.

Özel aracıyla gitmek isteyenler çevre otoyolunu kullanarak Atatürk Organize Sanayi Bölgesi istikametinde gidiyorlar (sanayi içerisine girmeden) ve hiçbir yöne sapmadan ilerleyip Sasalı ve İzmir Doğal Yaşam Parkı tabelaları ile karşılaşıyorlar. İzmir Hayvanat Bahçesi ile (0232) 327 30 16 – (0232) 327 39 00 telefon numaraları aracılığı ile de irtibat kurulabiliyor.

İzmir’de gezilecek yerler listesi, İzmir gezilmesi gereken yerler ve müzeler gezi rehberi İzmir’de gezilecek yerler listesi, İzmir gezilmesi gereken yerler ve müzeler gezi rehberi

İZMİR HAYVANAT BAHÇESİ HAYVANLARI

  • İzmir Hayvanat Bahçesi’nde Asya Filleri ve Halka Kuyruklu Lemurlar var.
  • İzmir Hayvanat Bahçesi göletlerinde Kuğular, Ördekler, Pelikanlar, Su Kuşları var.
  • İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda Mirketler, Oklukirpiler, Maralar, Kapibaralar, Koatiler, Tavus Kuşları ve Sülünler var.
  • Afrika Savanı bölümünde Zürafalar, Zebralar, Su aygırları, Deve kuşları, Güney Afrika antilopları var.
  • Çocuk Hayvanat Bahçesi bölümünde Küçük atlar, Cüce keçiler, Kamerun koyunları, tavşanlar, tavuklar, hindiler, kara ve su kaplumbağaları, Lama ve Emular var.
  • Açık alanlarda Ceylanlar, Ala Geyikler, Kızıl Geyikler, Develer, Yaban Keçileri, Sırtlanlar, Ayılar, Kurtlar, Vaşaklar, Pumalar, Aslanlar ve Kaplanlar var.
  • Kanatlı Barınağı bölümünde Su kuşları, Ördekler, Leylekler, Keklikler, Aynaklar var.
  • Yırtıcı Kuşlar bölümünde Kartallar, Şahinler, Akbabalar, Baykuşlar var.
  • İzmir Hayvanat Bahçesi açık alanlarda farklı türde Papağanlar var.
  • Maymun Adaları bölümünde Monalar, Velvetler ve Siyah Makaklar var.
  • Tropik Merkez bölümünde Yılanlar, Kertenkeleler, Timsahlar, Kaplumbağalar, Balıklar, Macaw Papağanları var.

İZMİR HAYVANAT BAHÇESİ HAYVANLARI

İzmir Karagöl Tabiat Parkı kamp - giriş ücreti 2021 İzmir Karagöl Tabiat Parkı kamp - giriş ücreti 2021