İzmir Seferihisar Belediyesi tarafından 9. kez organize edilen Seferihisar Tiyatro Festivali 2 Eylül Pazartesi günü başlıyor ve 5 Eylül Perşembe günü sona eriyor. Ürkmez Kadın Tiyatrosu’nun oyunu ile başlayacak festivalde, farklı tiyatro ekiplerinin oyunları sahne alacak. Festival’in son oyununu ise uluslararası düzeyde inceleme konusu olmuş Ulamış Köy Tiyatrosu oynayacak.

SEFERİHİSAR TİYATRO FESTİVALİ 2019 PROGRAMI

2-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak Seferihisar Tiyatro Festivali’nde yer alacak tüm tiyatro oyunları Sığacık Kaleiçi’nde, saat 21.00’de başlayacak ve tüm oyunlar ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak. Festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak tiyatro oyunları, tiyatro ekibi ve sahneleneceği gün bilgileri şu şekilde olacak;

  • 2 Eylül Pazartesi: Tersine Dünya Oyunu (Ürkmez Kadın Tiyatrosu Ekibi)
  • 3 Eylül Salı: Artiz Mektebi Oyunu (Seferihisar Seftit Gençlik Tiyatrosu Ekibi)
  • 4 Eylül Çarşamba: Deliler Bayramı Oyunu (Selçuk Celsus Tiyatrosu Ekibi)
  • 5 Eylül Perşembe: Düğün ya da Davul Oyunu (Ulamış Köy Tiyatrosu Ekibi)
Seferihisar Ulamış Köy Tiyatrosu

ULAMIŞ KÖY TİYATROSU’NUN BAŞARISI

Seferihisar Tiyatro Festivali’nin sloganı “Sanata dokunan ellerde kir barınmaz” olarak belirlendi. Seferihisar’daki tiyatro oluşumları gün geçtikte büyümeye devam ediyor. Ulamış Köy Tiyatrosu, ünü tüm dünyayı dolaşan ve dünyanın farklı noktalarında bulunan üniversitelerde inceleme konusu olan bir tiyatro oluşumu olarak popülerliğini korumayı sürdürüyor. Bugün Seferihisar’da 12 tiyatro ekibi sanat üretimi yapıyor. Bu yıl düzenlenen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Anadolu Tiyatrosu” ödülünü Seferihisar Belediye Tiyatrosu (SEFTİT) ekibi aldı.