İzmir Seferihisar Belediyesi bu yıl da birbirinden renkli etkinliklerle Seferihisar Lavanta Festivali programını hazırladı. Seferihisar’da 4. Kez kutlanacak lavanta şenliği, Seferihisar Turgut Köyü’nde yapılacak lavanta hasadı ile başlayacak ve gün boyu sürecek.

SEFERİHİSAR LAVANTA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Hoş kokusu, lavanta mavisi renkli çiçekleri ve grimsi yeşil rengiyle bahçeleri ve alanları süsleyen lavanta, sağlıkta da bir çok alanda kullanımıyla önemli bir bitki olarak öne çıkıyor. Seferihisar’ın bahçelerinde ve alanlarında yetişerek ilçeye hoş kokularını salan, fotoğrafçıların uğrak noktası olan lavantanın ilçede her yıl şenliği ve hasadı yapılıyor. Bu yıl da Seferihisar Lavanta Festivali düzenleyen Seferihisar Belediyesi, tüm İzmirliler ve şehir dışından gelecek misafirleri için birbirinden güzel lavanta etkinlikleri hazırladı.

ŞENLİK LAVANTA HASADI İLE BAŞLAYACAK

Seferihisar Lavanta Şenliği 30 Haziran Pazar günü Turgut Köyü’nde yapılacak lavanta hasadı ile başlayacak, festivale katılanlarda lavanta hasadı yapabilecekler ve misafirler için akşama kadar sürecek etkinlikler düzenlenecek. Seferihisar’daki yerel üreticiler lavanta ve lavantadan üretilen ürünleri Seferihisar Üretici Pazarı’nda sergileyecekler. Seferihisar Lavanta Şenliği’nde ayrıca yöresel yiyeceklerde olacak. Ayrıca şenlikte lavanta konulu atölyeler, müzik dinletileri, Seferihisar köy pazarında açılacak yöresel ürün stantları da olacak.

LAVANTA ŞENLİĞİ’NDE KEYİFLİ ETKİNLİKLER VAR

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, bu yıl 4. Kez düzenlenecek olan Seferihisar Lavanta Şenliği hakkında konuştu. 6 dönümlük bir alana ekilen lavantanın 100 dönüme ulaştığı bilgisini paylaşan Başkan Yetişkin, üreticilerin lavantadan yağ, parfüm gibi farklı ürünler ortaya çıkardığını, aynı zamanda ekilmeyen alanların da tarıma kazandırıldığını ifade etti. Tüm İzmirlileri lavanta şenliğine beklediklerini söyleyen Başkan Yetişkin, misafirlerine gün boyu sürecek etkinliklerle keyifli saatler yaşatacaklarını söyledi.