İzmir Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, 2016 yılında, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı’nda bölücü terör örgütü PKK militanları ile girdiği çatışmada şehit olmuştu. Şehit Çevik’in şehit olmasının üçüncü yılında Aliağa’da anma töreni yapıldı.

ALİAĞA ŞEHİDİNİ ANDI

İzmir’in Aliağa ilçesinde yapılan anma töreni, Şehit Oğuz Özgür Çevik’in Aliağa Şehitliği’nde bulunan kabrini ziyaret ile başladı. Şehitlikte yapılan duaların ardından Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde anma töreni düzenlendi. Anma töreni, Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından organize edildi. Saygı duruşu ile başlayan program, İstiklal Marşı ve video gösterimi ile devam etti.

ALİAĞA PROTOKOLÜ KATILDI

Programda yapılan konuşmaların ardından, Aliağalı Şehit Oğuz Özgür Çevik için yazılan şiirler ve kompozisyonlar öğrenciler tarafından okundu. Anma töreninde ayrıca Şehit Çevik’in sevdiği bir türkü de seslendirildi. Törene Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediyesi’nden yetkililer, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş ve ilçe protokolü ile birlikte şehidin ailesi ve yakınları da katıldı.