Selçuk Belediyesi’nden kültür hamlesi geldi. Selçuk Efes’te çocukların kültür ve sanatla büyümesi için harekete geçen belediye yetkilileri Selçuk Köy Akademileri Projesi’ni hayata geçirdi.

KÖY AKADEMİLERİNDE EĞİTİM BAŞLADI

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in yerel seçimler öncesinde vaatlerinden biri olan Köy Akademileri Projesi Selçuk Efes’te kültür sanatın dönüm noktası olacak. Projede başvuruların tamamlandığı ve Selçuk Gökçealan, Çamlık, Belevi, Zeytinköy ve Şirince mahallelerinde eğitimlerin başladığı bilgisini paylaşan yetkililer, çocukların yabancı dil, müzik ve tiyatro gibi kurslara katıldığını söyledi. Kurslara yeni branşlar ekleneceğini, çocukların kişisel gelişim alanında gelişeceklerini ve kültür sanatın içinde olacaklarını kaydeden yetkililer, gönüllü eğitmenlere de kapılarının açık olduğunu kaydetti.

KÖY AKADEMİLERİ PROJESİ GELİŞECEK

Selçuk Köy Akademileri Projesi hakkında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, projenin gelişerek devam edeceğini, Selçuk Efes’te kültür sanat alanında yeni bir sayfa açtıklarını kaydetti. Selçuklu çocukların kültür sanatla iç içe olması ve üretmeleri için bu projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Sengel, bu proje ile çocukların kişisel gelişimlerine de büyük katkı sunulacağını ifade etti. Projenin kapsamını sadece çocuklarla sınırlamayacaklarını, Selçuklu kadınlar, gençler ve engelliler için de projenin gelişeceğini kaydeden Başkan Sengel, Köy Akademileri projesinin uzun soluklu olacağını, gelişeceğini ve Selçuk Efes’in kültür sanatını şekillendireceğini dile getirdi.