İzmir’in renkli ve eğlenceli şenliklerinden biri de Selçuk’ta yapılacak. ‘İlham Veren Kent’ sloganıyla bilinen Selçuk’ta 7 Temmuz Pazar günü Şen Şeftali Şenliği düzenlenecek. Belediye Başkanlığını Filiz Ceritoğlu Sengel’in yaptığı Selçuk Belediyesi tarafından organize edilen şenlikte yarışmalar, gösteriler ve konserler de olacak. 

BELEVİ ŞEN ŞEFTALİ ŞENLİĞİ 7 TEMMUZ'DA

M.Ö 6000’lere dayanan geçmişi ile bilinen, tarihin en iyi tanıklarından olan Selçuk’ta Şen Şeftali Şenliği düzenleniyor. Ülkemizin marka olmuş şeftalilerinden olan Belevi Şeftalisinin tanıtılacağı şenliğe Selçuklular ve İzmirlilerin yoğun katılımı bekleniyor. 7 Temmuz Pazar günü başlayacak şenlik, saat 14.00’de bisiklet turu ile start alacak. Selçuk Belediyesi önünden ‘Şeftaliye Pedalla’ sloganıyla pedal çevirecek katılımcılar, Belevi’ye bisiklet sürecekler. Belevi Şen Şeftali Şenliği, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in, Belevili kadınlarla şeftali hasadı yapmasıyla devam edecek. Festivallerin ve şenliklerin olmazsa olmazı kortej ise Belevi’de yapılacak. Korteje katılanlar Selçuk Üretici Pazarı’nın açılışına katılacaklar ve misafirlere şeftali fidanı dağıtılacak. Belevi Şen Şeftali Şenliği’nde ayrıca yarışmalar, dans gösterileri ve ödül töreni de var. Şenliğin son etkinliği ise Tolga Çandar Konseri olacak.

BAŞKAN FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL'DEN DAVET

Selçuk Belevi Şen Şeftali Şenliği hakkında açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes’in gölgesinde yetişen Belevi şeftalilerinin önemine değindi. Ülkemizin en lezzetli şeftalilerinden olan Selçuk şeftalisinin çok fazla çeşidi olduğunu kaydeden Başkan Sengel, Selçuk’un verimli topraklarında yetişen şeftaliyi, şenliğe katılacak tüm misafirleri ile paylaşmak istediklerini söyledi. Şeftali çiçeklerinin bahar müjdecisi olduğunu söyleyen Başkan Sengel, Şen Şeftali Şenliği’ni bu müjde ile düzenlediklerini kaydetti. Şeftalinin ilk çiçek halinden, büyüyüp meyveye döndüğü aşamaların kendileri için neşe kaynağı olduğunu söyleyen Sengel, bu neşeye tüm Selçukluların ve bölge halkının ortak olmasını istediklerini kaydetti.