Geçtiğimiz günlerde Selçuk'un Şirince ve Belevi bölgelerine yapılacak mermer ocağı için bakanlıktan onay çıkmasının ardından vatandaşlar bir olmuştu. 500 yılı aşkın kazı yapılabilecek kadar büyük rezervin bulunduğu bölgede ocak kurulmasına karşı olan vatandaşlar, imza kampanyası başlatmıştı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel öncülüğünde toplanan vatandaşlar, eylem yapma kararı almıştı. Tüm bunlar yaşanırken ÇED raporu yüreklere su serpti. Rapor, şirket aleyhine sonuçlandı.

BELEVİ BÖLGESİYLE İLGİLİ RAPOR SUNULDU

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Selçuk Belediyesi, kararın ardından çevre gönüllüleri grubu oluşturarak İzmir İl Tarım Müdürlüğüyle görüşme kararı aldı. Müdürlükten alınan randevu sonrası ziyarette bulunan gönüllüler, ÇED kararında emeği bulunan kişilere teşekkürlerini sundu. Gönüllüler, ÇED süreci devam eden Belevi bölgesiyle ilgili de raporu müdürlüğe iletti. Çevre gönüllüleri, bölgeye yapılması planlanan bunun gibi projelerin vatandaşları tedirgin ettiğini dile getirirken bölgede tarım faaliyetlerinin devam ettiğini, ayrıca arkeolojik buluntuların da yer aldığını belirtti. Gönüllüler, projelerin yapılması halinde bölgenin doğal yapısının bozulacağını vurguladı.

"ŞİRİNCE'YLE İLGİLİ OLUMSUZ GÖRÜŞ VERDİK"

Ziyaretten dolayı teşekkür eden İzmir İl Tarım Müdürü Musa Bakan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şirince'ye yapımı planlanan mermer ocağıyla ilgili olumsuz görüş verdiklerini ifade eden Bakan, diğer projelerle ilgili ise herhangi bir talep olmadığını belirtti. Görüş talep edilmesi halinde bölgede inceleme yapılacağını ifade eden Bakan, sonrasında görüş bildirileceğini dile getirdi.