Olay geçtiğimiz Mayıs ayında Bayraklı’da meydana gelmişti. Üniversite öğrencisi Mahmut Can Kalkan, internetten sipariş ettiği ve suya karıştırdığı siyanürü anne ve babasına “şerbet yaptım” diyerek içirmişti. Anne ve baba siyanürlü suyu içerek ölmüş, kardeşleri M.T. ve E.C.K. hastaneye kaldırılmıştı. Emniyet birimleri tarafından gözaltına alınan Mahmut Can Kalkan’a yapılan sağlık kontrollerinde şizofreni teşhisi konulmuş ve ardından kasten adam öldürme suçlaması ile tutuklanmıştı. Mahmut Can Kalkan’ın yargılandığı davada iddianame hazırlandı. Savcı, Kalkan için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası talep etti ve siyanürün ‘kimyasal silah’ olarak değerlendirilmesini istedi.

İFADELERE YER VERİLDİ

İddianamede Mahmut Can Kalkan’ın ifadesine de yer verildi. Bu ifadeye göre, olaydan 2 yıl önce laboratuarda gözü kırmızı olan, siyah pelerin giyen, sesi mekanik ve cinsiyeti olmayan biriyle tanıştığını iddia eden Kalkan, gördüğünü iddia ettiği kişinin laboratuardayken ya da uyurken yanına geldiğini söyledi. Deney yapmak için siyanür bulmasını istediğini, 1 kg siyanürü alarak eve götürdüğünü, babasını kırmızı gözlü şahısla konuşurken gördüğünü, babasının kırmızı gözlü şahısla anlaştığını ve hep beraber uyuyacaklarını söylediğini iddia eden Kalkan, babasının siyanürü hazırlayıp getirmesini istediğini, sadece küçük kardeşlerine içirmemesini istediğini söyledi. Siyanürlü suyu hazırladığını, anne, baba ve kardeşinin içtiğini söyleyen Kalkan, küçük kardeşini ise korkmaması için tuvalete götürdüğünü dile getirdi.

ZORLA İÇİRMEYE ÇALIŞMIŞ

İddianame’de 16 yaşındaki kardeş E.C.K’nın ifadesi de yer aldı. E.C.K., abisinin getirdiği siyanürü anne ve babasının içtiğini, kendisinin ise tükürdüğünü söyledi. Abisinin kendisine siyanürlü suyu zorla içirmeye çalıştığını söyleyen E.C.K. sıvının üzerine döküldüğünü, sonra abisinin bardakta siyanür olduğunu ve 10 dakikaları kaldığını söylediğini ifade etti. Soruşturma Savcısı, Mahmut Can Kalkan’ın, kimyasal silah statüsünde değerlendirilmesi gereken siyanürü satın aldığını ve ailesini öldürmeye karar vererek eyleme geçtiğini dile getirdi.