Son Dakika İzmir haberleri… İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesinde ortaya çıkan hortum önüne kattığı her şeyi savurdu. Alaçatı Port Limanı'nda bulunan bazı tekneler ve iki lüks yat alabora oldu, elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Hortumun şiddetiyle çok sayıda araç devrildi. Ev ve iş yerlerinde büyük hasar meydana gelirken, pek çok evin de çatısı uçtu. Yıkılan damların altında kalan küçükbaş hayvanlar telef oldu. Alaçatı Port'ta bir vincin devrilmesi sonucu şantiyedeki konteynerlerde kalan 16 işçi yaralandı. Hortumun boyutları ise sabahın ilk ışınlarında ortaya çıktı. Alaçatı Mahallesi’ndeki lüks site hortumdan nasibini aldı. Sitede adeta bomba patlamış gibi bir görüntü oluştuğu görüldü. Öte yandan site önünde bulunan araçlar da ters döndü, evlerin iskelesine bağlı bazı yatlar hortumun etkisiyle alabora olarak kullanılamaz hale geldi. Sitenin aldığı hasar havadan görüntülenirken, Alaçatı Port'taki hasar da gün ağarınca ortaya çıktı.

İzmir’in başına gelmeyen kalmadı

Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen hortumda birçok ev ve araba zarar gördü. Hortumun etkili olduğu bölgelerde sabahın ilk ışıkları ile birlikte zararın boyutları da gün yüzüne çıktı. Hortumun etkili olduğu Alaçatı Mahallesindeki bir sitede temizlik görevlisi olan Nimet Belte, “Saat 21.00 sıralarında Yunanistan'ın Sakız Adası tarafından hortum geldi. Alaçatı’daki bazı siteleri vurdu ve şantiye sahasına girip vinci devirdi. 16 kişiyi yaralamış. Ev sahipleri uçak düştü sanmış. Misafir otoparkındaki 2 arabayı alıp uçurmuş. Çatılar uçmuş, ağaçlar yerinden sökülmüş. 200 metre ilerideki mimoza ağaçları kökünden sökülüp buraya gelmiş. 30 senedir Çeşme'deyim böyle bir şey görmedim. Bu görüntüler Suriye'de savaştan çıkmış şehirleri anımsattı bana. Evler delik deşik olmuş” dedi. Alaçatı’da yaşayan gazeteci Korcan Karar ise ilk olarak dışardan uğultu geldiğini söyleyerek, “Yüksek bir rüzgar sesi ile durumu anlamaya çalıştık. Dışarıya çıktım gökyüzüne baktım, şimşek çakınca ortalık aydınlanınca bir hortum silüeti gördüm. Bu bölgeyi yalayıp ileri gitti. Hortum bu bölgeye vurduktan sonra Karaburun tarafına doğru ilerledi ve Ayvalık'a kadar indiğini gördük ilerleyen saatlerde. Bütün bu araçlar yukarıda park halindeydi, otoparklardan buralara sürüklenmiş. Aslında ucuz atlattık. En azından bir can kaybı yok” diye konuştu. Son 1 yıldır İzmir’de deprem, sel ve hortum felaketlerinin yaşandığını hatırlatan Karar, “İzmir'in başına gelmeyen kalmadı. Pandemiden dolayı zaten morallerimiz bozuktu üzerine bir de bu eklendi” dedi.

Son Dakika İzmir haberleri

Hortumun yaraladığı işçiler konuştu

Hortum, Alaçatı Port’un devamında bulunan şantiye alanındaki vinci devirdi. Bu esnada şantiyedeki konteynerlerde kalan 16 işçi de yaralandı. Tedavilerinin ardından eşyalarını almak için şantiyeye geri gelen işçiler, yaşadıkları felaketi anlattı. Metin Karakuş isimli işçi, "Akşam fırtına başladı, elektrikler kesildi. Uçak düşer gibi oldu. Birden kendimi diğer koğuşta buldum. Birinci koğuştan üçüncü koğuşa geçmişim. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Hepimiz nereye gittiğimizi bilemedik. Bir taraf altta kaldı, bir taraf üstte kaldı. Diğer arkadaşlarım da yaralandı ama çok şükür hepsi iyi. Bir arkadaşımızın durumu daha ağırdı. O üst kattan aşağıya düştü. Kırıkları vardı, şimdi nasıl olduğunu bilmiyorum." dedi. Samsun'dan İzmir'e yeni geldiğini belirten Savaş Üstündağ isimli işçi de, “Önce elektrik kesildi, sonra rüzgar başladı. Ben hortumun geldiğini anladım. Daha önce bu olayı Antalya’da yaşamıştım. Koğuşta beş kişiydik. Bir kişi camdan bakıyordu. ‘Herkes bir yere tutunsun, konteyner yerinden kalkabilir’ dedim. 10 saniye sonra camın kenarında duran arkadaşımız aşağıya düştü. Kopan bir parça sırtıma isabet etti, kafama da geldi. Ranzanın altına sürüklendim ve iki üç koğuş ileri sürüklenerek direğin altında sıkıştım. Aşağıya düşen arkadaşa baktım, yanımdaki arkadaşlardan kafama bakmalarını istedim. O anda gözüm karardı ve bayılmışım. Ambulansla hastaneye kaldırıldım. Ağrımayan bir yerim yok. Ellerim, ayaklarım yaralandı. Darbeyi genelde sırtımdan aldım. Muhtemelen cam patladı" diye konuştu.

Son Dakika İzmir haberleri

Alaçatı’da bir çiftlik yerle bir oldu

Yaklaşık 250 büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftliğin duvarları yıkılıp çatısı uçarken, olayın olduğu saatlerde evde olduğunu söyleyen çiftlik sahibi Şaban Özen, “Büyük bir felaketti. Allah kimseye göstermesin bir daha. Şu anda sağlam kalan hayvanlarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Diğer çiftliğimizden kesilmesi için hayvan gönderiyoruz buradaki hayvanlarımıza yer açılması için. Olayın olduğu saatlerde çiftlikte iki çobanım bulunuyordu beni aradılar ‘Abi dam, ahır hiçbir şey kalmadı hepsi çöktü burada’ dediler. Hemen geldim çiftliğe ve her yerin yıkılmış olduğu bir manzara ile karşılaştım. İlk gördüğümde kriz geçirdim resmen. 250 hayvan vardı bu çiftlikte 4-5 tanesi telef oldu, 3 tane hayvanın da ayağı kırıldı. Şu anda tek isteğimiz buradaki hayvanları çıkartmak” diye konuştu.

Son Dakika İzmir haberleri

Urla'yı dolu vurdu: Seralar delik deşik

Çeşme ilçesindeki hortum felaketinin ardından aynı dakikalarda da Urla'da dolu yağışı etkili oldu. Yağan ceviz büyüklüğündeki dolu herkesi şaşırttı. Dolu yağışı özelikle seraları vurdu. Yağışla seralar delik deşik oldu. Bölgedeki seralar bölgesindeki hemen hemen bütün seralarda bu tür manzaralar ortaya çıkarken, seracılık yapan vatandaşlar hasarlarının büyük olduğunu ifade etti. Urla ilçesindeki Kuşcular Mahallesi'ndeki dolu yağışının ardından ise hasarın boyutu gün aydınlandığında ortaya çıktı. Seracı Kenan Balcılar, "Benim baba mesleğim bu iş, görülmemiş bir afet. Urla’da bir ömür boyu böyle bir şey görmedim. Ceviz büyüklüğünde havadan resmen taş yağdı. Ayaz ve don, akşamları eğer bu şekil giderse ürünlerim hep telef olacak. Ekmek paramız gidecek. Halimiz çok kötü, yarım saat yağan dolu yağışından seram bu hale geldi. Zararım yaklaşık 60-70 bin TL, ürünlerimi yeni dikmiştim. Seram delik deşik oldu. Naylonların değişmesi gerekiyor yoksa ürünlerimin hepsi telef olacak" dedi. Öte yandan, yaşanabilecek yeni bir dolu yağışına karşıda vatandaşlar önlem aldı, araçların üzerini örttü.

Son Dakika İzmir haberleri

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaralıları ziyaret etti

Çeşme ilçesi Alaçatı bölgesinde meydana gelen hortum felaketinde 16 kişi yaralanmış, araçlar zarar görmüş, hortumun içine kattığı evlerde maddi hasar oluşmuştu. Yaşanan olayın ardından ekipler gece boyunca çalışmalarına devam etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, Çeşme Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Yaralıların durumu hakkında bilgi alan Köşger, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son Dakika İzmir haberleri

Tunç Soyer’den felaket açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgeye çok sayıda ekip yönlendirerek çalışmalara destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, kentin turizm cenneti Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'nde büyük zarara neden olan hortum faciasının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Kısacık bir sürede büyük bir felaket yaşandı. Gördüğümüz tablo çok üzücü ve felaketin boyutlarını da gösteriyor” dedi. Soyer, yaraları kısa sürede saracaklarını belirtti. Kentin bir hafta önce sel felaketi yaşadığını, ardından ise hortumun yerleşim yerlerini etkilediğini belirten Başkan Soyer, “Çatılar büyük ölçüde uçmuş vaziyette. Araçlar büyük zarar görmüş” diye konuştu. Bu manzaraların hep uzak Doğu ülkelerinde, Latin Amerika'da yaşandığına tanık olduklarını şimdi ise aynı olumsuzlukların İzmir'de de meydana geldiğini ifade eden Başkan Soyer, “Demek ki iklim değişikliği dediğimiz şey, doğa felaketleri ve afetleri bize o kadar uzak değilmiş. Bunu da gördük. Doğanın dengesini bozdukça, onun üzerinde bir güç olduğumu zannettikçe biz, doğa da herkese ağzının payını veriyor. Gerçekten çok üzücü. Bizim doğa ile daha uyumlu ve doğayı koruyan bir yaşam tarzını ve yönetimi mutlaka çok fazla önemsememiz gerekiyor” diye konuştu.

Son Dakika İzmir haberleri

Son Dakika İzmir haberleri

Son Dakika İzmir haberleri