Son Dakika İzmir haberleri… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Çiğli - Karşıyaka tramvay hattı projesinin temel atma törenine katıldı. Çiğli – Karşıyaka tramvayı, 14 istasyondan ve 11 kilometrelik bir hattan oluşuyor. 2 yıl içerisinde tamamlanması beklenen hattın temel atma töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, “Biz Türkiye’yi düşünüyoruz. 84 milyonu düşünüyoruz. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa biz o akşam yatağa rahat girmeyiz. Huzurun temeli herkesin kazandığı ürettiği bir Türkiye’dir. Bu Türkiye’yi özlüyoruz. Bu Türkiye’yi belediyelerimizden başlayarak inşa etmeye çalışıyoruz. Belediyelerimiz, öngördüğümüz yeni siyaset anlayışının öncüleridir. Belediyelerimiz koçbaşıdır. Onlar çalışacak, bütün Türkiye görecek” diye konuştu.

İzmir’de esnafa 7 milyon 31 bin liralık yardım yapılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bir İzmir milletvekili olarak sizlerle beraber olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Sel felaketi dolayısıyla mağdur olan esnafımızı da dinledik. Dertleri var, doğru ama bu konuda belediyemiz güzel çalışıyor. 2 bin 554 hane ve işyerinde sorun var, tespitler yapıldı. 7 milyon 31 bin liralık yardım esnafımıza yapılacak. Pazartesi belediye meclisinde karar alınacak ve uygulamaya konulacak. İzmir gibi güzel bir yerde bütün Türkiye için özlem duyduğum tabloyu hatırlatmak isterim; hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir İzmir ve Türkiye istiyoruz.”

Buca metro hattı ihalesi 15 Şubat’ta yapılacak

Çiğli tramvay hattı ve diğer ulaşım projeleri hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “11 kilometrelik bir hat. İnşallah 2 yıl sonra gelip kurdeleyi beraber keseceğiz. Narlıdere Metro istasyonu yapımını gezdik. Yüzde 72’si tamamlanmış vaziyette. En önemlisi Buca hattı. Buca ile ilgili önemli bir gelişme var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘metro hattı yapacağım’ dedi. 1 milyar 70 bin Avroluk borçlanmayı yüzde 3 faizle kabul ettiler. Bu bize gurur veriyor. Yeni aldığımız bütün belediyelerde göreceksiniz; mali gücü yüksek, uluslararası alanda saygınlığı olan belediyeleri yeniden inşa edeceğiz. İhalesi 15 Şubat’ta yapılacak. İhale saydam olacak. Bizim belediyelerde bütün ihaleler şeffaf, halka açık. Youtube’dan yayınlanıyor, herkes biliyor. CHP’li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor.”

Kemal Kılıçdaroğlu

İzmir için tarihi bir gün

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir için tarihi bir gün. Sözleşmesini imzaladığımız tramvayın temelini atmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İhalede bir ilki de gerçekleştirdik. İlk defa bir belediye, yüklenici firmaya yeni mezun mimar ve mühendis istihdamını zorunlu hale getirdi. Belediyemiz bundan sonraki ihalenin tamamında bu uygulamayı hayata geçirecek. 2 yıl içinde tamamlanmasını öngördüğümüz tramvay hattı, 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşuyor. Toplu ulaşım alternatiflerine tramvay hattını da dahil edeceğiz. İZBAN ve vapur iskelesi bağlantıları ile Çiğli halkına hızlı ve konforlu ulaşım sağlayacağız. Vatandaşlarımız için hesaplı ve konforlu, belediye için işletme maliyeti verimli bir ulaşım hizmeti sağlamış oluyoruz” diyerek kentteki diğer ulaşım projeleri hakkında bilgi verdi.