Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki son koronavirüs teşhisi konmuş vaka sayısını, ölümleri ve şehirlere göre vaka dağılımını açıkladı.  Sözlerine vatandaşların koronavirüs nedeniyle kendilerini izole etmeleri gerektiğini hatırlatarak başlayan Fahrettin Koca, son 24 saatte ölü sayısını ve yapılan test sayısını da duyurdu. İzmir'de kaç vakanın olduğunu merak eden internet kullanıcıları ise araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki İzmir koronavirüs ölü sayısı kaç oldu, vaka sayısı kaça ulaştı? İzmir ilçelere göre koronavirüse yakalanan kişi sayısı belli mi? İşte detaylar...

İZMİR KORONA VAKA SAYISI

Fahrettin Koca'nın yaptığı son dakika açıklamasına göre İzmir'de koronavirüs teşhisi konan kişi sayısının bin 105 olduğu ifade edildi. Fahrettin Koca, tüm Türkiye'de ise son 24 saatte 69 kişinin yaşamını yitirdiğini, toplam can kaybının 425'e yükseldiğini dile getirdi. İzmir'de son 24 saatte ölen kişi sayısıyla ilgili bilgi vermeyen Fahrettin Koca, bugüne dek İzmir'de 27 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi. Bakan Koca, en tehlikeli dört ilin İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya olduğunun altını çizdi.

Son dakika İzmir korona vaka sayısı - ilçelere göre korona

İZMİR İLÇELERE GÖRE KORONA

İzmir'le ilgili en çok merak edilen konulardan biri de, İzmir'de görülen koronavirüs vakalarının hangi ilçelere göre dağılımı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuyla ilgili henüz bir net rakam açılmadı. İlçelere göre dağılımın, vatandaşların diğer bölgelere doğru göç etmemesi için açıklanmayacağı tahmin ediliyor.