Son Dakika İzmir sel felaketi bilançosu son durum 2 Şubat 2021 Salı detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. İzmir’de akşamdan bu yana devam eden yağışlardan etkilenen ilçelerden birisi de Balçova oldu. Sel nedeniyle araçlar birbirine girerken, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, selden etkilenen bölgelerde inceleme yaptı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, yaptığı açıklamada "Balçova’da alt yapı olarak bir eksiğimiz yok. Önceki yağmurları da sorunsuz bir şekilde atlattık; ancak, dün akşam son yılların en yüksek yağışının yağması ve Çetin Emeç Mahallesi’nde bulunan Yahya Deresi’nin dağdan gelen sel ile birlikte taşmasıyla iki mahallemizde sorun yaşadık. 50 civarında ev, iş yeri ve 40 araçta zarar meydana geldi. Kaymakamlığımız ile birlikte hasar tespiti yapıyoruz” dedi.

Konak Mithatpaşa Caddesi’nde vatandaşlar son anda kurtuldu

İzmir’de aşırı yağışlar derelerin taşmasına neden olurken, Konak ilçesinde pek çok araç sular altında kaldı. Güzelyalı semtindeki bazı vatandaşların oturduğu binaların girişinin suyla dolması nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Mithatpaşa Caddesindeki bir apartmanda oturan vatandaşlar araçlarını son anda sel sularından kurtardıklarını ifade ederken, oturdukları binanın girişinin suyla dolu olması nedeniyle evlerinde mahsur kaldıklarını söylediler. Oturduğu apartmanda 8 aracın sulara gömüldüğünü söyleyen apartman sakini ise bazı araçların sel suları gelmeden kurtarıldığını söyledi. İnönü Caddesindeki bir apartmanın yönetici Yüksel Yavaş ise binalarında zemin katta oturan vatandaşları uyardığını ancak dairelerini sel basacağını tahmin etmedikleri için evlerinden çıkmadığını anlatarak, “Binanın arka tarafındaki duvar yıkılınca zemin katta bulunan iki daireyi su basmış. Biz geldiğimizde sadece 2 kişinin kafası görünüyordu. Kızımla birlikte onları son anda kurtardık. Şu an durumları gayet iyi” dedi.

Son Dakika İzmir sel felaketi 2 Şubat 2021 Salı

Bayraklı’da istinat duvarı çöktü, 4 araç altında kaldı

İzmir Bayraklı 1610 Sokak'ta meydana gelen olayda, sağanak yağmur nedeniyle istinat duvarı çöktü. Duvarın yanında park halinde olan 4 otomobil, çöken istinat duvarının altında kaldı. Araçlardan üçü tamamen kullanılamaz hale gelirken bir araçta ise yaklaşık 20 bin liralık maddi hasar meydana geldi.

Son Dakika İzmir sel felaketi 2 Şubat 2021 Salı

Tunç Soyer’den Altınyol’da inceleme

İzmir'de aşırı yağışlar, Altınyol'un Turan bölümünde su seviyesinin yükselmesine neden olurken, yoldaki suyu tahliye etmek ve trafik akışını rahatlatmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu. Başkan Tunç Soyer de, bölgeye geçerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ekipler, orta refüjde belirli aralıklarla suyun deniz tarafına akışını sağlayacak kesitler açtı. Bu arada itfaiye ekipleri de, kurdukları iki adet büyük su pompası ile yoldaki suyun denize tahliyesini sağladı. Su seviyesinin düşmesi ile birlikte yolda trafik akışı sağlanmaya başlandı. Gelişmeleri afet koordinasyon merkezi olarak kullanılan İzmir Ulaşım Merkezi'nden (İZUM) izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, bölgeye giderek ekiplerin çalışmalarını koordine etti.

Son Dakika İzmir sel felaketi 2 Şubat 2021 Salı