Son Dakika İzmir İzmir’de kuvvetli yağış nedeniyle pek çok ilçede sel meydana geldi, yağışın kuvvetiyle istinat duvarları çöktü. Birçok ev ve iş yerini su bastı, araçlar suya gömüldü ve 2 kişi sele kapılıp yaşamını yitirdi. Bugün İzmir’de sular çekildi. Sular altında kalan Konak ilçesine bağlı Alsancak semti de havadan görüntülendi. Öte yandan selden dolayı dükkanları zarar gören esnaf da dükkanlarını temizlemeye devam ediyor.

Menderes’te taşkın riski ortadan kalktı

İzmir’de selden en çok etkilenen ilçelerden biri de Menderes oldu. Menderes’e bağlı kırsal Yeniköy Mahallesinde bulunan Balaban Göleti’nin taşması nedeniyle 2 vatandaş sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Dün akşam saatlerinde ise Balaban Göleti’nin tam doluluğa ulaşması ve duvarlarının çatlaması nedeniyle dere yatağının 300 metre yarıçapındaki evler tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin sabaha kadar özverili çalışmalarının sonucunda baraj göletinin suları kontrollü olarak tahliye edildi. Diğer taraftan Kaan Soydan ve kayınpederi Hıdır Öztürk'ün cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundan yakınları tarafından alındı. Soydan ve Öztürk’ün cenazelerinin Buca Kaynaklar Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Son Dakika İzmir sel felaketi son durum

Selden etkilenen elektrik hatlarına müdahale

İzmir’de yağışlar bazı bölgelerde elektrik şebekesine zarar verdi. Hem yapılan tespitler hem gelen ihbarları değerlendiren GDZ Elektrik ekipleri, gün boyu sahada çalışma yürüttü. Enerji kesintisi yaşanmaması için dün geceden bu yana şiddetli yağmur altında çalışmalarını kesintisiz sürdüren ekipler, trafo arızalarını da kısa zamanda gidermeye çalıştı. İzmir’in en işlek bölgelerinden biri olan Alsancak’ta, 561 abonenin elektrik hizmeti aldığı trafoyu su basınca bölgede enerji kesintisi yaşandı. Suların tahliye edilmesiyle beraber buradaki trafoyu onarmaya başlayan ekipler, bölgeye mobil trafo kurdu.

Yağmurda üzerine poşet çeken vatandaşa Selçuk Belediyesi el uzattı

Selçuk ilçesinde bir vatandaş, bir süredir cami avlusundaki koltuk üzerinde yatıp kalkıyordu. Vatandaş, iki gündür devam eden yağışlar nedeniyle, üzerine çektiği naylon poşetle şiddetli yağmurdan korundu. Konunun sosyal medyada dile getirilmesiyle Selçuk Belediyesi ekipleri hemen harekete geçti. Camiye giden zabıta ekipleri, hemen vatandaşa yardım eli uzatarak bir otele yerleştirdi.

Bornova’da istinat duvarı büyük gürültü ile yıkıldı

İzmir’de birçok noktada ev ve iş yerlerini su basarken derelerde taşkınlar meydana geldi. Bornova ilçesinde ise bu sabah saatlerinde dere kenarında bulunan istinat duvarı büyük bir gürültüyle yıkıldı. İhbar üzerine gelen polis ekiplerince, yıkılan istinat duvarının çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Derede akmaya devam eden su seviyesinin yüksekliği dikkatlerden kaçmazken, vatandaşlar yetkililerden çalışma yapılmasını talep etti.

Son Dakika İzmir sel felaketi son durum