İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı UNESCO Kültürel Miras Tescil Listesi’ne girecek. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün girişimleri ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) Konferans Salonu’nda yapılan logosu Selluka çiçeği olan Selluka Belgesi ve plaketi bilgilendirme toplantısında konuşan ve Kemeraltı ile ilgili başvurularının devam ettiğini söyleyen İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, başvuru sürecinde 79 eserin olduğunu, bunlardan birinin de Tarihi Kemeraltı Çarşısı olduğunu kaydetti. Önümüzdeki hafta müracaatların yapılacağını söyleyen Karaçanta, Kemeraltı’nın UNESCO tescil listesine gireceğini dile getirdi. Karaçanta, Konak ilçesi Agora Antik Kenti ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın içinde bulunduğu alanın bakanlar kurulu kararı ile yenileme alanı olarak belirlendiğini kaydetti.

TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI UNESCO’YA GİRECEK

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir’deki kamu ve kurumlar, özel kuruluşlar, STK’lar ve İzmir üniversiteleri ile işbirliği içinde, Tarihi Kemeraltı Çarşısı ve çevresinde bulunan gıda işletmelerinin denetimlerini yapmak ve memnuniyet kriterini arttırmak amacıyla verilecek Selluka Belgesi ve plaketinin bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya katılan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın UNESCO başvurusunun devam ettiğini söyledi.

SELLUKA BELGESİ’NİN ÖNEMİ

Toplantıda Selluka Belgesi’nin değerinden söz eden İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan Erge, Selluka Belgesi projesinin, tarafsızlık ilkesi ile resmi otorite tarafından uygulandığını, hiçbir parasal karşılığı olmayan, menfaat gütmeyen, kapsamlı ve objektif bir proje olduğunu kaydetti. Selluka Belgesi’ne sahip olan işletmelerin, fuarlarda ve sanal platformlarda ücretsiz reklam ve tanıtım yapılması yoluyla tanıtılmasının sağlanacağını kaydeden Erge, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) bağlı acentelerin, İzmir’e gelen yerli ve yabancı turistleri öncelikle bu belgeye sahip işletmeleri tercih etmesi için yönlendireceğini dile getirdi.