Tire İstasyon Hangar Çok Amaçlı Salon'da, Tire Süt Kooperatifi'nin genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula iki binden fazla üretici katılırken genel kurul, geçmiş dönemde yaşanan başarılar nedeniyle kutlama programına döndü. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, genel kurulda yaptığı açıklamada kooperatifin yıllar içinde geliştiğini ifade ederek süt konusunda artık Tire'nin bir marka olduğunu dile getirdi. Başkanlık görevini sürdürdüğü 17 yılda 300 milyon liralık cironun üzerine çıktıklarını belirten Eskiörük, Türkiye'nin maddi anlamda kurtuluşunun kooperatifleşme olduğunun altını çizdi. Anadolu'nun her bölgesinde kooperatif faaliyetlerinin gelişmesi için çalışmalarda bulunduğunu belirten Eskiörük, et işleme fabrikasının da Eylül ayında faaliyete başlayacağını söyledi. Eskiörük, fabrikanın açılmasında ve diğer tüm projelerde kendilerine destek olan Tarım Bakanlığına, Kaymakamlığa ve Belediye Başkanına teşekkür etti.  

TİRE BELEDİYE BAŞKANI: DESTEĞİMİZ SÜRECEK 

Genel kurulda konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, başarılı çalışmalar sayesinde köyden kente göçün azaldığını ifade etti. Belediye olarak kooperatife desteklerini devam ettireceklerini belirten Duran, Tire Süt Kooperatifi'nin örnek olduğunu belirtti. 

"VATANDAŞ ZENGİNLEŞİRSE DEVLET ZENGİNLEŞİR" 

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, artık kooperatifin bir marka haline geldiğini belirterek İzmir ve çevresindeki illerde vatandaşların Tire Süt Kooperatifi ürünlerini aldıklarını gördüklerinde sevindiklerini dile getirdi. 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeye gelerek SÜTAŞ'ın açılış yaptığını hatırlatan Tanrıseven, bölgede çeşitli projelerin hayata geçmesinin, bölgenin potansiyelini de gösterdiğini ifade etti. Tanrıseven, amaçlarının vatandaşların zenginleşmesi olduğunu dile getirken vatandaşın zenginleşmesiyle devletin de zenginleşeceğinin altını çizdi.  

Öte yandan genel kurulda yapılan çekilişle genel kurula katılan üreticilere çeşitli hediyeler verildi.