İzmir Torbalı Belediyesi, ilçedeki işsizliği azaltmak için düğmeye bastı. Torbalı ilçesinde yaşayanlar için ücretsiz meslek kursları açacak olan belediye, genel ve teknik kurslar ile kalifiye elemen sorununu ortadan kaldıracak. Torbalı Belediyesi meslek kursları için başvurular alınmaya başlandı.

TORBALI BELEDİYESİ MESLEK KURSLARI BELLİ OLDU

Torbalı Belediyesi, ilçedeki işsizliği azaltmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladı. Büyükşehir Meslek Fabrikası projesini Torbalı’da uygulayan belediye, kuaförlük, unlu mamuller, manikür-pedikür, düz dikiş, overlok-reçme ve dünya kahveleri gibi genel kurslar açtı. Bu kursların yanı sıra ön muhasebe, bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar operatörlüğü kursları da açan Torbalı Belediyesi, alanında uzman eğitmenlerle Torbalı’da işsizliği azaltmaya çalışacak.

KAYITLAR ÇAYBAŞI’NDA ALINIYOR

Torbalı Belediyesi meslek kursları için Çaybaşı Hizmet Binasında başvurular alınıyor. Meslek kurslarına katılan kursiyerler ücretsiz olarak kurslara girecek. Çaybaşı Hizmet Binası, ESHOT’ların ilçedeki son durağında yer alıyor. Torbalı Belediyesi tarafından, kursu bitirenlere sertifika verilecek. İlçede bulunan işletmeler ve fabrikalarla protokol yapacak olan belediye, sertifika alan kursiyerleri protokol yapılan işyerlerine yönlendirecek.

TORNA VE CNC OPERATÖRLÜĞÜ KURSLARI DA GELECEK

Torbalı Belediyesi’nin meslek kurslarında kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanacak. Torbalıda yaşayan kadınlar için açılacak özel kurslarda, uzman eğitmenler tarafından detaylı kurs eğitimleri verilecek. Torbalı Belediyesi, ilerleyen aylarda Torna, CNC Operatörlüğü, Tesfiye, Kaynakçılık kurslarını da açmayı planlıyor.