İzmir'in Torbalı ilçesinde, Belediye Başkanı İsmail Uygur'un oğlunu belediyeye bağlı olan şirkete genel müdür yardımcısı yapması gündem yaratmıştı. 24 yaşındaki Efe Uygur'un 7 bin TL maaşla işe başladığı yönündeki iddialar, tartışma konusu olmuştu. Başkan Uygur, dün yaptığı açıklama ile şirketin bilerek batırıldığını ve oğlundan başkasına güvenemediğini dile getirmişti. Oğlunun bir süre sonra görevden ayrılacağını duyuran Başkan Uygur, oğlunun günde 15 saat çalıştığını ve amacının şirketle ilgili sağlıklı veriler elde etmek olduğunu söylemişti. 

OĞLUNU GÖREVDEN ALDI

Dün yapılan açıklamanın ardından tekrar bir açıklama yayınlayan Torbalı Belediye Başkanı Uygur, oğlunu görevden aldığını duyurdu. Başkan Uygur, bugüne dek hiç para ve makam hırsının olmadığını dile getirerek kamuoyundaki hassasiyet nedeniyle oğlunun işine son verdiğini belirtti. Oğlunun mazbatayı aldığı günden bu yana kendisine yardımcı olduğunu ve henüz hiç maaş almadığını söyleyen Uygur, Kemal Kılıçdaroğlu ve partililerin basın yoluyla linç edilmeye çalışıldığını ifade etti. "Yaşanan oalyla ilgili herkesten özür dilerim." diyen Uygur, bu kararı nedeniyle zor durumda bıraktığı kişilerin daha fazla linç edilmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

KARABURUN'DA GERİ ADIM ATILMIŞTI

Daha önce Karaburun Belediye Meclisi kararıyla belediyeye ait şirkette müdür olan ve ek olarak 7 bin 500 TL maaş alacak olan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, çıkan haberlerin ardından geri adım atmıştı. Erdoğan, şirketteki görevinden ayrılmamış ancak alacağı maaşı ilçede bulunan bir okula okula bağışlayacağını söylemişti.