İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Çapak Mahallesi ve civarında yetişen Bardacık İnciri’nin tanıtımı için Torbalı Belediyesi tarafından festival düzenleniyor. Bardacık İncir Festivali, 18 Ağustos Pazar günü yapılacak ve akşam 17.00’de Nur Ertürk, Bahar Şahin ve Komedi Dans 3’lüsü konser etkinliği ile festivale katılanlara müzik ziyafeti yaşatılacak.

ÜCRETSİZ SERVİSLERLE ULAŞIM

Torbalı Belediyesi, lezzeti ile ünlü olan ve Torbalı’nın Çapak Mahallesi ile çevresinde yetişen Bardacık İnciri’nin daha geniş kitlelere ulaşması ve tanıtımının yapılması için festival organize etti. Bardacık İncir Festivali ile Torbalı ilçesinin, Bardacık İnciri’nin ve kır turizminin tanıtılması amaçlanıyor. Festival kapsamında bir dizi etkinlik düzenleneceği, konser performansları ile birlikte dans-komedi gösterilerinin ve renkli yarışmaların da yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Festivale katılacak Nur Ertürk ve Bahar Şahin en güzel türküleri seslendirmek için sahne alacak ve Komedi Dans 3’lüsü izleyenlere eğlenceli bir gösteri sunacak. Festivale katılmak isteyenler festival alanına Pazar günü saat 10.00’dan itibaren İZBAN Tepeköy İstasyonu’ndan saat başı kalkacak ücretsiz araçlar ile ulaşabilecek.

BARDACIK İNCİRİ TANITILACAK

Bardacık İncir Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Torbalı Çapak’ta akşama kadar sürecek etkinlikler yapılacağını ve Torbalı’nın tanıtımı için festivalin organize edildiğini dile getirdi. Bardacık İnciri’nin ilçenin kıymetli tarım ürünlerinden biri olduğunu, lezzeti ve görüntüsü ile dikkat çektiğini kaydeden Başkan Uygur, bu özel ürünün tüm ülkeye tanıtılması ve bilinirliğinin arttırılmasını istediklerini ifade etti. Festival sayesinde üreticinin yüzünün güleceğini ve tanıtım amacının gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Uygur, Bardacık İncir Festivali’nin ardından 25 Ağustos Pazar günü Torbalı’da Börülce Festivali de yapacaklarını dile getirdi.