İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Karakızlar Mahallesi binlerce kişinin katıldığı Börülce Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Torbalı Belediye tarafından organize edilen festival, bölgesel kalkınmayı ve turizmin canlanmasını sağlamayı amaçlıyor. Konserlerin ve çeşitli gösterilerin yapıldığı festival, katılımcılar tarafından tam not aldı.

YÖRESEL ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Torbalı’nın tarım ürünlerinin ve kır turizminin tanıtıldığı Börülce Festivali, Torbalı Belediyesi tarafından planlandı. Geçtiğimiz haftalarda Bardacık İnciri Festivali’ni düzenleyen yetkililer, Karakızlar Mahallesi’nde yeni bir festivale imza attı. Karakızlar’ın tanıtımı için önemli bir etkinlik olan festivale binlerce kişinin katıldığı gözlendi. Festival alanında yöresel ürün stantları açıldı ve Karakızlar halkı, ürettikleri ürünleri bu stantlarda sergiledi. Öğle saatlerinden itibaren ise dans gösterileri ile birlikte Komedi Dans Üçlüsü’nün eğlenceli gösterisi, Coşkun Sabah’ın ve Bahar Şahin’in konserleri dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Coşkun Sabah’ın bilinen şarkılarını seslendirdiği konser etkinliğinde festivale katılanlar unutulmaz bir gün yaşadı.

Torbalı Börülce Festivali

COŞKUN SABAH BÖRÜLCE FESTİVALİ’NE KATILDI

Konser etkinliğinde konuşan Coşkun Sabah, Torbalı ilçesinin doğasına hayran kaldığını söyledi. Torbalı’da yetişen tarım ürünlerinin yapılacak festivaller ile daha geniş kitlelere ulaşabileceğini kaydeden Sabah, Torbalı’da olduğundan ve festivale katıldığından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Festival’in ev sahipliğini Torbalı Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu yaptı. Stantları tek te gezen Yakupoğlu, festivale katılanlarla da yakından ilgilendi. Festivale olan ilgiden dolayı memnun olduklarını, düzenlenen festival ile ilçede yetişen ürünleri ve güzel köyleri tanıttıklarını söyleyen Yakupoğlu, festivale katılan tüm misafirlere ve sanatçılara teşekkür ettiğini dile getirdi.

TORBALI’DA KURTULUŞ ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK

Festivale katılanların ve Karakızlar Mahallesi sakinlerinin yüzünün güldüğünü kaydeden Ali Yakupoğlu, Karakızlar’da yetişen börülcenin tanıtılması için düzenlenen festivale, Torbalı ilçesinden ve İzmir’in çeşitli ilçelerinden çok sayıda vatandaşın geldiğini söyledi. Torbalı’da ayrıca Kurtuluş Şenliği düzenleyeceklerini söyleyen ve çeşitli etkinlikler için planlamalar yaptıklarını kaydeden Yakupoğlu, İzmir’de 2-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek kurtuluş şenliklerine tüm İzmirlileri beklediklerini ifade etti.