İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Çapak Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde, bölgede yetişen Bardacık İnciri’nin tanıtılması için festival düzenlenmişti. Torbalı’da yeni festivaller için harekete geçen Torbalı Belediyesi yetkilileri, 25 Ağustos Pazar günü, Karakızlar Mahallesi’nde Börülce Festivali’nin yapılacağı bilgisini paylaştı.

GÖSTERİLER VE KONSERLER DE VAR

Torbalı’da yetişen ürünlerin tanıtımının yapılması ve kır turizmine dikkat çekmek için projeler geliştiren Torbalı Belediyesi, kültür-sanat etkinliklerine bir yenisini ekledi. Torbalı’nın kırsal mahallelerinden olan Karakızlar Mahallesi’nde Börülce Festivali düzenlemek için harekete geçen yetkililer, doğal bir güzelliğe sahip olan ve İzmir’in en doğal köyleri arasında bulunan Karakızlar’da, festival konuklarını ağırlamak için son hazırlıklarını yapıyor. Festival kapsamında yöresel dans gösterilerinin ve konserlerin de olacağı, ayrıca festival alanında açılacak stantlarda yerel ürünlerin yer alacağı kaydedildi. Festival alanına misafirlerin kolay ulaşımı için planlama yapan Torbalı Belediyesi, İZBAN Tepeköy İstasyonu’ndan 30 dakikada bir servisin kalkacağı bilgisini paylaştı.

TORBALI’NIN DEĞERLERİ TANITILACAK

Torbalı Börülce Festivali’nde TSM Sanatçısı Coşkun Sabah ve Bahar Şahin sahne alacak. Etkinlik kapsamında ayrıca, eğlenceli programlar yapan Komedi Dans 3’lüsü de renkli bir gösteriye imza atacak. Karakızlar’da yöresel ürünlerin satışa sunulacağı stantların sabah saatlerinde açılacağı ve konser etkinliklerinin ise akşam saatlerinde başlayacağı bildirildi. Festival hakkında konulan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Torbalı’nın değerlerini tanıtmak için çalıştıklarını kaydetti. 1 hafta öncesinde Çapak Mahallesi’nde Bardacık İnciri’ni tanıtmak ve lezzetini tüm misafirlere göstermek için festival organize ettiklerini söyleyen Başkan Uygur, bu hafta sonu Karakızlar halkının geçim kaynağı ve İzmir mutfağının önemli tarım bitkilerinden olan börülcenin tanıtımı için festival düzenleyeceklerini kaydetti. Torbalı’da düzenledikleri festivaller ile yerel kalkınmaya ve turizme katkı sağlayacaklarını söyleyen Başkan Uygur, ilçede yeni etkinliklerin de yapılacağını ve İzmirlileri Torbalı’nın köylerine beklediklerini dile getirdi.