İzmir’de hafta sonunda da mesaiye devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve kurmayları, Belediye Başkanı Serdar Sandal’la birlikte Bayraklı ilçesinde incelemelerde bulundu.

TRAMVAY HATTI KONUŞULDU

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ve yakın ekibini Bayraklı Belediyesi’nde ağırladı ve Bayraklı’nın geleceği için hazırlanan projeleri anlatarak destek istedi. Daha sonra Bayraklı sokaklarına çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal birlikte ilçeyi gezerek inceleme yaptı. Bayraklı’nın geleceğine ilişkin projelerin konuşulduğu incelemelerde ilk konu, Altınyol’un yer altına alınarak trafik sorunun azaltılması projesi oldu. Projenin uygulanabilir olduğunu dile getiren Başkan Tunç Soyer, proje üzerinde çalışacaklarını söyledi. Bayraklı’ya tramvay hattı yapılması konusunu gündeme getiren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, projenin Bayraklı için önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, tramvay hattı ile ilgili notlarını alarak, bu konu hakkında inceleme yapacaklarını söyledi.

BAYRAKLI’DA DÖNÜŞÜM ZAMANI

Bayraklı’nın farklı noktalarını ve öngörülen proje yerlerini gezen ekip, Bayraklı’nın geleceği için birçok konuyu değerlendirme fırsatı buldu. Bayraklı’da bulunan kavşaklara heykellerin yapılması, caddelerin düzenlenmesi, Özkanlar pazaryeri konusunun çözümü ve Çamkıran’da çocuklar için kreş açılması gibi projelerin konuşulduğu inceleme gezisinde, Başkan Tunç Soyer tüm bu konular ile ilgili adımların atılacağını dile getirdi. Başkan Serdar Sandal, Bayraklı’da bulunan Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nın Bayraklı Belediyesi’ne devredilmesi için de Başkan Soyer’e ricada bulundu. Tüm talepleri olumlu değerlendiren Başkan Tunç Soyer, Bayraklı ile ilgili Başkan Serdar Sandal’ın hazırladığı tüm projelerin üzerinde çalışılacağını, görüşülen birçok konunun uygulanabilir olduğunu ve en kısa sürede hayata geçmesi için çalışacaklarını dile getirdi.