Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak’ta bulunan Tarihi Elektrik Fabrikası bölgesinde ikinci bir Alsancak kurmak için harekete geçtiklerini ve trafik sorununu çözeceklerini söyledi. Başkan Soyer, İzmir’in Karabağlar ve Buca ilçelerinde de çocuklar için Masal Evleri kuracaklarını ve Çiğli Tramvayı için Ankara’dan onay beklediklerini dile getirdi.

İKİNCİ ALSANCAK KURULACAK

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın davetlisi olarak meclis toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu ve İzmir’in geleceği için hazırladıkları yeni projelerden söz etti. Alsancak’ta trafik sorununun çözümü için çeşitli senaryolar üzerinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Soyer, Konak ilçesinde bulunan Alsancak Tarihi Elektrik Fabrikası çevresinde de ikinci bir Alsancak kurmak için harekete geçtiklerini kaydetti. Fabrikanın müze ya da kütüphane olabileceğini, sinema sektörü için de bir plato görevi görebileceğini söyleyen Başkan Soyer, buna İzmirlilerle birlikte karar vereceklerini, bu bölgede bir yaşam alanı kurulacağını söyledi. Çiğli Tramvayı hakkında da konuşan Başkan Soyer, projenin Ankara’da onay aşamasında olduğunu, onay bekleyen diğer projeleri de görüşmek üzere Kurban Bayramı’nın ardından Ankara’ya gideceklerini ve projeleri nihayete erdireceklerini dile getirdi.

2 İLÇEYE MASAL EVLERİ GELİYOR

İzmir’in yeniden dünyanın sayılı kentleri arasına girmesi için Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkileri güçlendireceklerini ve Çin Araştırma Enstitüsü kuracaklarını söyleyen Başkan Soyer, İzmir’in ekonomik anlamda büyümesi için kurumlar arası organizasyonun da güçlenmesi gerektiğini ifade etti. Çocuklar için de ciddi projeler hazırladıklarını, Karabağlar ve Buca ilçelerinde 20’den fazla Masal Evi açacaklarını kaydeden Başkan Soyer, çocuklar masal evindeyken kadınların üretimin içinde olacağını, eşi hapiste olan, hasta olan ya da vefat etmiş olan kadınlar için bu projenin hayata geçeceğini kaydetti. İzmir’de gençler için Gençlik Merkezleri kuracaklarını ve İzmir’in en çok rağbet gören şehir olması için çalışacaklarını söyleyen Başkan Soyer, 5 yıllık süreci 1 saniye bile boş geçirmeyeceklerini dile getirdi.